Foto: Patrick Jenkinson

Senaste nytt: Al Iaquinta vs. Justin Gaethje klara för huvudmatch

✅Dana White hade tidigare skjutit ned matchen ✅David Teymur ville möta Justin Gaethje

Ännu ett av Dana Whites löften har blivit brutna då det nu står klart att #7-rankade Justin Gaethje kommer att ryka ihop med #10-rankade Al Iaquinta under UFC Lincoln den 25 augusti. Det är MMA-journalisten Brett Okamoto som var först ut med nyheterna att matchningen äntligen blivit slutförd efter förhandlingar.


David Teymur utmanar Justin Gaethje efter femte raka UFC-segern


UFC Lincoln: Gaethje vs. Iaquinta

När UFCs president White gästade podcasten UFC Unfiltered så delade han med sig av en rad intressanta tankar där han bland annat pratade om Conor McGregor, hans irritation över dagens fighters och om den ryktade matchen mellan Gaethje och Iaquinta.

När UFC-bossen tillfrågades om Iaquinta fortfarande var tilltänkt att möta Gaethje så sade han att “Raging” Al är “100 percent out of the fight”.

Nu har dock matchningen gjort en tvärvändning då den högt aktade journalisten Okamoto kunde bekräfta att matchen nu är klar:

Både Iaquinta och Gaethje förlorade sin senaste match. “Raging” Al hoppade in som ersättare och mötte Khabib Nurmagomedov i en kamp om lättviktstiteln medan Gaethje förlorade sin andra raka match då han blev knockad av Dustin Poirier.

Trots båda atleternas senaste motgångar så är det ingen tvekan om att de båda är fanfavoriter och alltid bjuder på en spännande fight.

Än så länge har inte UFC bekräftat några matcher inför UFC Lincoln men dessa matcher har ryktats vara klara:

  • Lättvikt: Justin Gaethje vs. Al Iaquinta
  • Mellanvikt: Andrew Sanchez vs. Antonio Braga Neto
  • Bantamvikt: Rani Yahya vs. Luke Sanders
  • Mellanvikt: Eryk Anders vs. Tim Williams

Kategorier
RekommenderatSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara