Senaste nytt: Alistair Overeem vs. Francis Ngannou får ett datum

Det står nu klart att tungviktarna Alistair Overeem och Francis Ngannou kommer att ryka ihop under UFC 218 den 2 december.

UFC har bekräftat att ett högintressant tungviktsmöte kommer att ta vid under UFC 218 den 2 december. Det är stjärnskottet Francis Ngannou som äntligen kommer att få en topprankad motståndare i Alistair Overeem.

Ngannou har nio raka vinster

Ngannou var inbokad för att ta sig an Junior dos Santos under UFC 215 men den matchen blev inställd efter att dos Santos blivit flaggad för doping av USADA.

Ngannou har haft en uppmärksammad UFC-karriär med fem raka vinster i oktagonen, alla via avslut. Totalt har han nio raka vinster i sin MMA-karriär och har just nu ett samlat matchfacit på 10-1.

Den 31-åriga atleten spås en lysande framtid inom organisationen och en vinst mot #1-rankade Overeem skulle utan tvekan få honom att bli toppvalet för en titelfight mot tungviktsmästaren Stipe Miocic.

Overeem har i sin tur två raka vinster efter att ha förlorat titelchansen mot Miocic i september 2016.

 

Vem vinner matchen?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC 218

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara