Senaste nytt: Amanda Nunes vill möta Cat Zingano i nästa titelmatch

Amanda Nunes var inbokad att möta Raquel Pennington men en skada satte stopp för deras möte. Nu säger brasilianskan att hon är öppen för idéen att ta sig an Cat Zingano.

Den regerande bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes var inplanerad att möta Raquel Pennington i sitt nästa titelförsvar men en trafikolycka lämnade “Rocky” Pennington med ett brutet ben och mötet tvingades ställas in innan det ens blivit officiellt.

Cat Zingano vann sist

En som länge velat få chansen att möta Nunes på nytt är Cat Zingano som besegrade mästarinnan under UFC 178 i september 2014.

I en inlägg på sociala medier frågade Zingano sina följare vem de vill se Nunes möta härnäst och bantamviktsmästarinnan tog tillfället i akt och sade sig vara intresserad i ett returmöte:

Zingano har två raka förluster

Något som dock inte talar till Zinganos fördel är det faktum att hon förlorat två raka matcher.

I februari 2015 förlorade hon en titelmatch mot Ronda Rousey efter bara 14 sekunder och när hon återvände till buren under UFC 200 så förlorade hon via domslut mot Julianna Peña.

En snabb titt på kvinnornas bantamviktsdivision visar dock att det inte finns många vettiga matchningar för brasilianskan:

1. Valentina Shevchenko (mött två gånger) 
2. Holly Holm (har matchats mot Cris Cyborg)
3. Julianna Peña (Gravid)
4. Raquel Pennington (Skadad)
5. Ronda Rousey (Pensionerad?)

En annan stark kandidat vore #8-rankade Ketlen Vieira  som fortfarande är obesegrad i sin MMA-karriär och senast vann över #7-rankade Sara McMann.

Skulle matchen mellan Nunes och Zingano mötas så är det stor chans att det blir under UFC 219 i slutet av året. Matchkortet har flera intressanta matcher då bland annat Khabib Nurmagomedov vs. Edson Barboza är officiell men december-galan saknar per dagsdato en huvudmatch.

 

Vill du se Nunes vs. Zingano?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Amanda NunesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...