Senaste nytt: Wladimir Klitschko pensionerar sig

Wladimir Klitschko väljer att lägga handskarna på hyllan efter en framgångsrik karriär som proffsboxare i den absoluta toppklassen.

Den ukrainska toppboxaren och forne tungviktsvärldsmästaren Wladimir Klitschko väljer att lägga handskarna på hyllan efter en framgångsrik karriär som span mellan åren 1996 till 2017.

Den numera 41-åriga Klitschko lyckades under sin karriär att samla ihop ett matchfacit på 64 vinster och blev endast besegrad fem gånger i ringen. Av sina 64 vinster vann han via knockout hela 53 gånger.

Klitschkos två senaste matcher slutade dock med nederlag mot toppnamn som Tyson Fury och nu senast Anthony Joshua i april. Det var prat om att Klitschko skulle gå en returmatch mot Joshua men Klitschko har nu själv bekräftat nyheterna om sin pension och matchen kommer därmed inte att bli av.

Bland Klitschkos stordåd kan man bland annat nämna hans OS-guld i supertungvikt under OS i Atlanta 1996, samt faktumet att han vann världsmästarbälten i tungvikt i WBA, WBO, IBF och IBO.

 

Vilket är ditt favoritminne med Klitschko?

 

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara