Senaste nytt: Yoel Romero skriver kontrakt – med UFC-konkurrenten!

✔ "The Soldier of God" Romero hittar ett nytt hem!

Enligt ESPN så har den före detta UFC-fightern Yoel Romero äntligen signerat ett nytt kontrakt och kommer framöver att tävla i Bellator.

43-åriga “The Soldier of God” Romero tävlade i UFC mellan 2013-2020 men kom överraskande nog att bli frisläppt från UFC trots att han hade tre matcher kvar.

Det var i början av december som nyheterna spreds som en löpeld och chockade fansen. UFC-chefen Dana White kommenterade beslutet och sade bland annat att kubanens matchfacit och ålder spelade in i beslutet.

 – Yoel har förlorat fyra av sina fem senaste, sade White. Han är 44 år gammal och vår uppsättning av fighters är alldeles för stor just nu.

Romero är inte den enda stjärnan som lämnat UFC och gått över till Bellator. I förra veckan kunde MMAnytt rapportera att även Anthony “Rumble ” Johnson gått över till UFC-konkurrenten.


Hetast just nu


UFC sparkade Romero – många fler kommer att följa

Under året så har UFC gjort sig av med över 70 fighters, däribland välkända namn som Romero, ex-mästaren Anderson Silva och tidigare titelutmanare som John Dodson och Tonya Evinger.

Innan årets slut så kommer dock nedskärningarna att fortsätta. UFC-chefen gissar att över 6o fighters kommer att mista sina kontrakt.

 – Vi kommer att gå igenom några rejäla nedskärningar i slutet av året, sade White. Vi kommer nog att göra oss av med 60 fighters innan 1 januari.

Det betyder att ett stort antal före detta UFC-fighters kommer att kunna skriva kontrakt med andra MMA-organisationer. Det har dock varit lättare sagt än gjort för många.

“The Spider” Silva har fortfarande inte skrivit kontrakt med någon ny organisation och bland annat Bellator sa att de inte var intresserade av den brasilianska legendaren.

De sa dock samma sak om Romero, men nu ser det ut som att kubanen ändå hittat sig ett nytt hem hos UFC-konkurrenten.

 

Vem vill du se Romero möta i Bellator?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttYoel Romero

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...