Bilder via Viaplay

Svenske världsmästaren förlorar tufft krig på Superior Challenge 19!

✅ Inledde starkt - men brassen blev för tuff för Serdar Altas

Superior Challenge 19 pågår live just nu i skrivande stund på Cirkus i Stockholm. Nyligen fick vi se ett intressant flugviktsmöte där den obesegrade svensken Serdar Altas, tidigare EM – och VM-guldmedaljör i MMA klass-A, tog sig an den rutinerade brasilianaren Jhonata Silva.

Altas inledde starkt, men Silva kom då tillbaka starkare i de senare ronderna. I slutändan åkte svensken på sin första förlust som proffs, via enhälligt domslut.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio följande:

Rond 1:

Silva får in en höger och Altas faller ihop för en halv sekund men är snabbt på benen igen. Silva pressar Altas, som svarar med ett hoppknä. De båda utbyter några smällar och Silva får in en hård legkick. Altas går för en single leg och får ner brassen på marken. Altas försöker avancera position, nu i full gard, men Silva försvarar sig bra.

Efter ett tag ställer sig Altas och låter brassen komma upp. Altas pressar Silva mot buren och försöker nöta ner brassen med knän. Altas går för en single leg men misslyckas, och Silva tar sig mot mitten av buren. Silva cirklar runt och Altas försöker få in en träff men får smaka en kontring.

Från ingenstans får Altas in en hård huvudspark och Silva faller ihop. Altas halkar dock av en lowkick som träffar honom samtidigt, och lyckas inte komma i mount på brassen, som återhämtar sig. Altas får ner Silva igen och avlossar lite ground and pound under rondens sista sekunder.

MMAnytts vinnare: 10-9 Altas

Rond 2:

Silva avancerar med några slag men får inte in någon träff. Altas försöker sig på ett flygande knä men Silva backar undan. De utbyter slag och Altas går för en takedown men brassen klarar sig. Altas pressar nu Silva mot buren, men Silva sliter sig loss och får nästan in ett knä.

Altas lägger en huvudspark som blockeras av Silva. De utbyter slag i mitten. Efter lite avvaktande går Altas in men träffas av en fin träff från Silva. Altas går därefter för en nedtagning och lyckas snabbt få ner brassen som tar sig upp lika snabbt. Silva får in några ytterligare träffar, och Altas är nu den som är pressad mot buren.

Silva får in en fin träff på Altas, som börjar blöda näsblod efter slaget. Silva träffar en fin legkick medan Altas missar några höga sparkar. Altas får in en bra vänster och blockar därefter en hög spark från Silva. Silva får in en bra legkick och Altas avancerar med en combo men får smaka en kontring. Efter en vild utväxling med knän och sparkar tar ronden slut.

MMAnytts vinnare: 10-9 Silva 

Rond 3:

Efter en stunds avvaktande får Silva in en lowkick som sänker Altas. Altas är snabbt uppe, men brassen är nu den som pressar. De båda utbyter några hårda träffar och ett par sparkar som inte träffar. Altas går för en single leg men misslyckas och Silva missar precis en uppercut när Altas är på väg upp.

Silva får in en fin höger och har bra kontroll över matchen. Silva får in en fin vänsterkrok som landar innan Altas dyker för en nedtagning. Altas är nu pressad mot buren och brassen fortsätter avlossa tekniker. Silva får in låga sparkar och en riktigt hård headkick som dock blockeras av Altas.

Silva fortsätter pressa Altas som cirkulerar längs buren. Altas går för ännu en single leg men missar. Silva avlossar slag mot Altas som försöker svara. Altas missar ännu en nedtagning. Silva får in en huvudspark och fortsätter därefter avlossa slag. Silva fortsätter få in bra slag och sparkar, med många bodyshots.

Silva får in ännu en rejäl lowkick och fortsätter träffa Altas med slag mot kroppen. Med 10 sekunder kvar får Silva in ännu en huvudspark.

MMAnytts vinnare: 10-9 Silva

Vinnare via enhälligt domslut: Jhonata Silva


LÄS MER: Superior Challenge 19 – Liveresultat och play-by-play


 

Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara