Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Petr Yan avslöjar planerna för 2019

✅ MMAnytt har talat med den glödheta ryssen ✅ Berättar hur många matcher han vill gå år 2019

Det finns all anledning att hålla ögonen på ryssen Petr “No Mercy” Yan (11-1, #14). Efter att ha försvarat sin bantamviktstitel i ACB gjorde han UFC-debut år 2018, där han knockade Teruto Ishihara i den första ronden. Efter att sedan ha besegrat Jin Soo Son, bokades Yan för att möta den topp 15-rankade brassen Dougas Silva de Andrade (25-3) på UFC 232 – men ryssen levde upp till sitt smeknamn.

“I had a great plan in my head to fight Silva! Everything was under my control and you yourself saw that he was broken,” berättade Yan för MMAnytt.. 

Även om det låter kaxigt så har Yan rätt. Han kontrollerade matchen från början till slut både stående och på marken. Särskilt i slutet på den andra ronden lyckades ryssen få in flera brutala slag, som slutligen ledde till att Silva de Andrades hörna stoppade matchen.

RELATERAT: 

“Hoppas att det blir en vacker fight”

De som inte kände till Yan sedan tidigare lär ha fått upp ögonen för denna unga, talangfulla ryss som körde över en topp 15-rankad motståndare, vilket bäddade för ett möte med den åttonderankade, tvåfaldige titelutmanaren  John Dodson (20-10) på UFC Fight Night 145 i Prag den 23:e februari.
“About Dodson I will say that this is my time, as [beating a fighter] standing above me in [the rankings] is a big plus for me! I hope we will show a beautiful fight, and I will win.”

Dodson har mött många av de allra bästa i de lättare viktklasserna, och kan ses som en härdad veteran i det avseendet. Utöver Yans förbisedda erfarenhet som amatör, så känner han en styrka som härstammar från sin hemregion, en av de hårdaste platserna på jorden: Sibirien

“I am young and I have a lot of experience in both amateur and professional [fights]! And I will also say that I am the only Siberian in the UFC, this is all the power!”

Yan menar att det finns något särskilt med sibiriska fighters, och att det de saknar i antal kompenseras med karaktär. Han säger att sibiriska fighters är unika, och utifrån det han uppvisat i oktagonen hittills är det svårt att inte hålla med – möjligtvis har det hårda klimatet i Sibirien skapat ännu hårdare fighters.

Minst tre matcher i år

Mötet med Dodson blir Yans första i år, men om allt går som planerat kommer det definitivt inte bli hans sista.

“In 2019 I want to fight as much as in 2018! It all depends on the state of mind and body!”

Det har sedan tidigare blivit klart att UFC kommer återvända till Ryssland i år, möjligtvis i en arena som kan slå tidigare rekord. Galan i Sankt Petersburg äger rum den 20:e april, och givetvis hoppas Yan på att få gå match framför sin hemmapublik – först måste han dock besegra Dodson.

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: UFC kan slå rekord under nästa Ryssland-gala

Yan har utan tvekan skapat ett namn för sig själv i UFCs bantamviktsdivision, med tre segrar och en topp 15-placering, men han nöjer sig inte med det.

“There are those who are above me in rankings, it motivates me! I want to be the best.”

Yan möter Dodson på UFC: Prague den 23:e februari. Om han fortsätter leva upp till sitt smeknamn “No Mercy”, lär hans mål bli uppfyllt förr eller senare.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara