Simon Sköld klar för svenskderby – möter “stenhårda” publikfavoriten!

✔ Ny stormatch bokad för Superior Challenge

Den välkända MMA-fightern Simon Sköld har bokats för ett riktigt spännande svenskmöte. Det blir Stockholm mot Umeå den 28 november när “The Gentleman” ställs mot stentuffe Fernando Flores på Superior Challenge 21, som äger rum på Stockholmsmässan.

Sköld, känd för många i och med äktenskapet med deckarförfattaren Camilla Läckberg, har vunnit sju av sina senaste MMA-matcher. 33-åringen återvänder nu för första gången sedan hans stora titelfight mot UFC-veteranen Diego Nunes i maj 2019, som slutade i förlust via submission efter en kort men spännande match.


LÄS MER: Tobias Harila totalsågar Simon Sköld: “Hade dödat honom”


Flores, även känd som “El Toro”, har haft en sämre vinststatistik de senaste åren – men kommer senast från en välbehövd seger. I augusti ströp han nämligen ut Michael Deiga Scheck i den första ronden på BRAVE CF 37. Vidare har Flores genom gjort sig känd som en av Sveriges mest underhållande fighters som ofta bjuder på galna krig i buren.

View this post on Instagram

@simonskold vs @fernando_flores at @superiorchallenge 21 – November 28 – Stockholm 🏆 LIVE ON @viaplaysportse 📺 Link in Bio 👉🏼 🦁 https://viaplay.se/serier/superior-challenge 👊🏼 More info on superiorchallenge.com @viaplaysverige @viaplaynorge @viaplaydanmark @viaplaysuomi @viaplaysportdk @tv10sverige @fitetv @becomeanathlete.se @jabb.se @spitfiresthlm @firmanadvokaterna #SuperiorChallenge #SC21 #MMA #Viaplay #TV10 #FiteTV #Jabb #BecomeanAthlete #Spitfire #Fighter #MMAgala #live #event #svenskMMA #SwedishMMA #Sweden #Stockholm #SuperiorMMA #viaplayfighting #viaplaymma #gala #underhållning #evenemang #superiorlions #simonsköld #thegentleman #fernandoflores

A post shared by SuperiorChallenge (@superiorchallenge) on

“Simon Sköld är bland Nordens absolut främsta fjäderviktare”

Sköld vs. Flores går i fjädervikt (65,8 kilo). Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge, anser att detta är en fight mellan två av de absolut bästa i Norden.

– Simon är bland Nordens absolut främsta fjädervikare och en publikfavorit som alltid bjuder på nervkittlande matcher. Den här gången blir det extra spännande, dels för att det är ett svenskmöte, men också för att han möter en annan av Nordens främsta atleter inom viktdivisionen. Fernando är tuff och stenhård och precis som sin motståndare en allround fighter. Oj, vad jag ser fram emot den här matchen, säger Ashti via en pressrelease.


LÄS MER: Sveriges BMF? Stort reportage om Fernando “El Toro” Flores


Superior Challenge 21: Fyra matcher klara hittills

Superior Challenge 21 toppas av en fight mellan Adam Westlund och Västeråsstjärnan Tobias Harila, som av organisationen beskrivs som den “största svenska MMA-matchen i historien”. Galan kommer att anpassas för TV-tittare och endast ha en väldigt begränsad VIP-publik på plats.

Spana in det senaste matchkortet nedan!

 • Huvudmatch i lättvikt: Adam Westlund vs. Tobias Harila
 • Titelmatch i weltervikt: (C) David Bielkheden vs. Håkon Foss
 • Delad huvudmatch: Simon Sköld vs. Fernando Flores
 • Bartosz Wojcikiewicz vs. TBA
 • Weltervikt: Robin Roos vs. Cristian Corujo
 • Serdar Altas vs. TBA
 • Moraad Moreno vs. TBA

SE ÄVEN: Unik kampsportsgala i Göteborg – samma dag som Superior Challenge!


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...