Simon Sköld öppen för att möta svenske knockoutkungen: “Riktigt bra match”

✔ "Han har bevisat sig gång på gång"

Under en längre tid har det svenska stjärnskottet Tobias Harila jagat en match mot veteranen och kändisen Simon Sköld, något den sistnämnde nu är öppen för.

Med ett flertal kaxiga utspel, i både intervjuer och på sociala medier, har Harila hånat Sköld i hopp om att få till en match.

– Jag personligen tror och tycker att jag är jävligt mycket bättre än honom, sa Harila i en tidigare intervju med MMAnytt.

Hos Sköld var dock intresset inledningsvis svalt.

– Vinner han några matcher till så kanske han blir aktuell att slå, men i dagsläget är han för mig ointressant att möta, sade Sköld som svar till Harila.


HETAST JUST NU


“Ointressant”

Kort efter den ursprungliga utmaningen bokades Sköld för sin största match någonsin: en titelmatch i Superior Challenge mot den regerande fjäderviktsmästaren Diego Nunes.

Sköld tränade hårdare än någonsin och gjorde en tapper insats mot UFC-veteranen, men fick slutligen se sig besegrad via submission.

Det var tänkt att Sköld skulle återvända mot publikfavoriten Fernando Flores under förra månadens Superior Challenge 21. Dessvärre testade Sköld positivt för Covid-19 och tvingades hoppa av matchen då han inte kunde träna och förbereda sig i den mån som krävdes. Halmstads Robert Nyström ersatte Sköld på kort notis och Flores vann en tuff match via enhälligt domslut.

Sköld fick istället chansen att kommentera den engelska sändningen av Superior Challenge 21 där Harila mötte rivalen Adam Westlund i huvudmatchen. Harila och Westlund bjöd på en fantastisk och hyllad match som många ser som den bästa svenska MMA-matchen någonsin.

“Skulle vara en riktigt bra match!”

För Sköld var det svårt att inte slukas upp av intensiteten och underhållningen som både fighters bjöd på:

– Det var superkul att kommentera, verkligen en galet bra match som gick fram och tillbaka hela tiden, berättade Sköld för MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez.

– Påminde mig om min match mot Niklas Bäckström. Det är två riktigt bra fighters, jag var glad att jag inte behövde döma den matchen. Men för mig fanns det ingen förlorare i den matchen, bara två vinnare.

Skölds match mot Flores har bokats om till den 22:a maj för Superior Challenge 22. Även med det i sikte så säger sig Sköld öppen för en match mot Harila när han talar med MMAnytt.

– Ja, han har bevisat sig gång på gång att han är en riktigt bra fighter, oavsett vad han möter för motstånd. Nu även i en högre viktklass. Min nästa match är bokad och vad som händer efter den återstår att se. Tror att det skulle vara en riktigt bra match!

Det är ännu inte klart vad som väntar Harila, men matchen han har jagat i över ett år kan mycket väl bli en verklighet.

 

Skulle du vilja se Simon Sköld vs Tobias Harila?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara