Bilder via Viaplay

Simon Sköld avslutad i första ronden – förlorar stora titelmatchen!

✅ UFC-veteranen blev för tuff - slog ner svenske stjärnan två gånger innan strypningen!

Alldeles nyss avgjordes huvudmatchen på Superior Challenge 19 på Cirkus i Stockholm. Den fick vi se en stor titelfight i fjädervikt, mellan mästaren och UFC-veteranen Diego Nunes samt den svenske MMA-stjärnan Simon Sköld.

Dessvärre blev det ingen svensk vinst. “The Gentleman” bjöd på en tapper insats, men golvades två gånger om av stenhårda slag och förlorade i slutändan via submission när han tvingades klappa till en giljotin.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio följande:

Rond 1:

De möts i mitten och Sköld undviker en legkick från mästaren. Sköld får in en bra legkick och Nunes svarar med en egen. Sköld går för en hög spark men Nunes hinner undan. Nunes är redan rejält röd om magen. Sköld får nästan in en headkick men den sitter inte riktigt. De bågda börjar utväxla slag och Nunes får in en knockdown på Sköld. Efter clinchande lyckas Sköld få in Nunes i full mount!

Nunes tar sig odck loss och hamnar på fötter. Nunes får in en bra clinch men Sköld lyckas ta sig loss med hårda kroppsslag. Nunes sänker Sköld ännu en gång, och domaren är nära att stoppa men Sköld klarar sig! Nunes har  nu en headlock på Sköld, som dock vänder på steken. Nunes lyckas dock få in en giljotin som sitter stenhårt, och svensken tvingas klappa.

Vinnare via submission, rond 1: Diego Nunes


LÄS MER: Superior Challenge 19 – Liveresultat och play-by-play


 

Kategorier
Senaste NyttSimon SköldSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara