simon sköld
Simon "The Gentleman" Sköld. Foto via Superior Challenge

Simon Sköld klar för titelmatch på Superior Challenge 19!

✅ Möter UFC-veteran på kommande storgalan ✅ Två andra toppsvenskar också klara

Simon Sköld är klar för en titelmatch i Superior Challenge. Det står nämligen klart att “The Gentleman” möter UFC-veteranen Diego Nunes (22-8) om organisationens fjäderviktsbälte. Detta när galan håller sitt nittonde event på Cirkus i Stockholm den 11 maj.

Läs också: Simon Sköld till motattack – efter hånen: “Vänta och se …”

”Efter år av träning känns det bra att äntligen få gå en titelmatch. Nu kommer fokus 110% att ligga på förberedelserna. Min tränare har lagt en superplan och jag kommer att vara i mitt livs form. Det kommer att bli en mycket sevärd match!” säger Sköld via Superior Challenge.

Även Karl “King” Albrektsson och Nico Musoke är klara för matcher på galan. Dock har inga motståndare utropats ännu.

Detta blir Skölds första match sedan Superior Challenge 18, som hölls på Älvsjömässan i Stockholm i vintras. Då besegrade Sköld finnen Jerry Kvarnström efter en tuff drabbning.

Relaterat: Vilka fighters vill ni se debutera på UFC Stockholm?

Även Albrektsson och Musoke gick matcher på den senaste Superior Challenge-galan. Båda två övertygade då stort, med vinster mot veteraner i form av Josh Stansbury och Daniel Acacio. Superiors grundare Babak Ashti har tidigare uppgett för MMAnytt att Albrektsson och Musoke ska gå titelmatcher på galan, men det är inte officiellt bekräftat ännu.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara