Sju i rad: Demian Maia tar hem en delad domslutsvinst och får nästa titelchans

Welterviktarna Demian Maia och Jorge Masvidal slogs om möjligheten att klättra vidare mot toppen. Efter tre jämna ronder gick matchen till domslut.

Jorge Masvidal vs Demian Maia gick till ett domslut efter att de två welterviktarna kämpat hårt både på mattan och ståendes. Inte helt oväntat dominerade Masvidal när de höll sig ståendes medan den brasilianska Maia tog ned “Gamebred” men inte lyckades inflika särskilt mycket skada.

Efter tre ronder valde en domare att ge vinsten till Masvidal medan två tyckte att Maia gjort tillräckligt för att vinna.

Efteråt lovade UFCs president Dana White att Maia skulle få möta welterviktsmästaren Tyron Woodley härnäst.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC 211

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
5 Kommentarer
 • Erik Hellborg
  14 May 2017 at 09:44

  Inte helt såld på domslutet. Kunde gått hur som helst men tycker nog Maia gjorde väldigt lite när han hade kontrollen. Fasen va trött Masvidal verkade. Var inget monstertempo i matchen. Eller?

  • Matias Andres
   14 May 2017 at 09:46

   Jag var förvånad över hur trött och gammal Maia verkade. Sen tänker jag att han måste ha något mer vapen än takedown, han försökte ju knappt maskera den med en kombo av något slag. Men det är sant, när man har såpass stark jiu-jitsu är det lätt att förlita sig på den.

   Hade hellre sett Masvidal som vinnare men som du säger, kunde ha gått och vilket håll som helst vilket domslutet också visade

  • Hoobabablooba
   14 May 2017 at 12:13

   Det är tungt att försvara nedtagningar samt ha någon som hänger på en så länge som Maia gjorde. Hade Masvidal lyckats hålla matchen stående hade nog flåset varit bättre.

  • Tommy Åkesson
   14 May 2017 at 11:54

   Kanske inte. Men jag antar att brottas med Maia är tyngre än det ser ut.

 • Alex Buxbom
  14 May 2017 at 04:08

  Hur Maia kunde vinna matchen på poäng är för mig en gåta. Att kramas på mattan 75% av tiden bör inte kunna leda till seger. Hade han däremot, precis som Frankie Edgar, “groundandpoundat” lite mer, visst. Då kan jag förstå det. Men inte denna matchen.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
  Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
  Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
  J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
  Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
  Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...