Skandalscener: Petr Yan blir diskvalificerad i titelmatchen – förlorar bältet!

✔ Mästaren blir diskad i fjärde ronden! ✔ Petr Yan bryter tystnaden - kommenterar skandalen på Twitter

Den första av tre titelmatcher under helgens UFC 259 slutar på ett minst sagt överraskande sätt då bantamviktsmästaren Petr Yan blir diskvalificerad efter att ha knäat utmanaren “Funk Master” Aljamain Sterling på ett otillåtet sätt.

Övertrampet skedde tidigt i fjärde ronden efter att Sterling befann sig på mattan. Trots att domaren sade till Yan att Sterling befann sig i en position där det var otillåtet att sparka eller knäa mot huvudet så gjorde mästaren precis det.

Knät träffade med kraft och domaren var snabb på att träda emellan. Efter mycket förvirring så avbröts matchen och Yan blev officiellt diskvalificerad för sitt övertramp. Sterling blev i sin tur utsedd till UFC:s nya bantamviktsmästare i en av organisationens mest antiklimaktiska scener.HETAST JUST NU


UFC: Petr Yan vs Aljamain Sterling

Sterling levde upp till sitt löfte om att ta hem bantamviktsbältet i titelmatchen mot Yan. Tyvärr blev det inte seger på det sätt som “Funk Master” hoppats på.

Sterling utökar sitt totala matchfacit till 20-3 efter kvällens vinst. Resultatet innebär att han förlänger sin segersvit till sex matcher i rad. Under sin karriär i UFC har han vunnit tolv matcher och förlorat tre.

Yan förlorade sitt bälte via diskvalifikation efter att knäat Sterling med ett otillåtet knä. “No Mercy” gick in i matchen mot Sterling med en segersvit på sju matcher i rad inom organisationen. Innan kvällens nederlag hade Yan inte förlorat sedan 2016.

På grund av det olyckliga slutet var Sterling minst sagt upprörd efter han kröntes till bantamviktsmästare. Efter att UFC-chefen Dana White tilldelat honom bältet valde han att omedelbart kasta det på marken.

Nu återstår det att se ifall det blir ett returmöte mellan Sterling och Yan. “No Mercy” tog till Twitter och bad om ursäkt för det otillåtna knät.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Petr YanSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...