Slog McGregor vs. Mayweather PPV-rekordet? Showtime avslöjar siffrorna

Matchen mellan Conor McGregor och Floyd "Money" Mayweather slog rekord men inte alla.

Det står nu klart att matchen mellan UFCs lättviktsmästare Conor McGregor och boxningslegenden Floyd “Money” Mayweather är historiens andra mest tittade pay-per-view-match genom tiderna.

Mayweather är med i alla topp-3

Showtime kunde för några timmar sedan avslöja de officiella tittarsiffrorna från matchen mellan McGregor och Mayweather som tog vid den 26 augusti. Totalt så såldes de 4,3 miljoner pay-per-views i hela Nordamerika, något som placerar den på andraplats över de mest tittade matcherna.

Mayweather knockade McGregor i tionde ronden och tog därmed hem sin femtionde raka vinst och pensionerade sig som obesegrad fighter efter matchen. Han har varit del av de tre mest tittade PPV-matcherna i historien:

  1. 2015: Mayweather vs. Pacquiao (4,6 miljoner PPV)
  2. 2017: Mayweather vs. McGregor (4,3 miljoner PPV)
  3. 2007: Mayweather vs. De La Hoya (2,48 miljoner PPV)

Utöver de hisnande siffrorna så kunde Showtime i tillägg avslöja att matchen genererade över $600 miljoner (över 5 miljarder kr) och att den därmed är klassad som den mest lukrativa matchen genom tiderna tillsammans med Mayweather vs. Pacquiao.

Relaterat:

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Mayweather vs. McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]