Slut på hypetåget? Jussier Formiga dominerar Deiveson Figueiredo

✅ Jussier Formiga blir den första att besegra den lovande talangen ✅ Figueiredo inte längre obesegrad efter nattens tunga förlust

Brassarna Deiveson Figueiredo (15-1) och Jussier Formiga (23-5) ställdes mot varandra i en spännande flugviktsmatchning under UFC: Nashville. Obesegrade Figueiredo hade mycket momentum med sig in i matchen med flera imponerande insatser, men det rutinerade veteranen Formiga såg ut att bli den stigande talangens tuffaste test.

Matchen inleddes något avvaktande där de försökte hitta distansen. Den första ronden var något händelsefattig men mot slutet lyckades Formiga få ner sin motståndare och avslutade i full mount med ett par bra slag och armbågar.

I den andra ronden fick Formiga in ännu en nertagning, men på marken fick Figueiredo in en hård armbåge från rygg som öppnade ett stort sår vid sin landsmans hårlinje. Trots det var Formiga överlägsen med sin grappling under mycket av ronden.

Formiga fortsatte att pressa med nertagningar och grappling, som Figueiredo inte hade svar på. Formiga hade dominant position under mycket av ronden och vann ännu en rond tydligt.

Officiellt resultat:

  • Flugvikt: #1 Jussier Formiga besegrade #4 Deiveson Figueiredo via enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28)

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara