Slutet på en era: Diego Sanchez får sparken från UFC

✔ Kontroversiella videon: här konfronterar dem UFC-medarbetarna! ✔ En legend: Vann The Ultimate Fighter 1 och gick 32 UFC-matcher!

The Ultimate Fighter 1-vinnaren Diego Sanchez är inte längre med UFC.

En av sportens mest färgstarka karaktärer avslutar sin UFC-karriär efter mer än sexton år i den världsledande organisationen. Nyheterna kommer kort efter att det stod klart att “The Nightmare” Sanchez dragit sig ur sin planerade match mot Donald Cerrone den 8:e maj.

Mötet med “Cowboy” Cerrone skulle bli den sista i Sanchez UFC-karriär och det spekulerades om han därefter skulle lägga handskarna på hyllan för gott. Allt tyder dock på att Sanchez ämnar att fortsätta slåss då han bland annat taggade ONE Championship, Bellator och BKFC i ett inlägg.

 – Äntligen fri, skrev Sanchez på sin Instagram.

Meddelandet var bara ett i raden av meddelanden som vittnar om att förhållandet mellan Sanchez och UFC har surnat. De två senaste inläggen på hans sida är videor som visar hur hans tränare och mentor Joshua Fabia konfronterar UFC-medarbetare under ett möte.

Fabia kritiserar bland annat UFC:s kommentatorerna och säger att de uppträtt respektlöst mot honom och Sanchez. Det skulle inte dröja lång tid mellan att Sanchez postat sina videor och han fick sparken.

Värt att notera är att videorna är inför UFC 253 i september 2020. Tidigare hade också Sanchez postat en video där han påstår att han och hans team blev kvarlämnade på flygplatsen efter galan.


HETAST JUST NU


Diego Sanchez har varit i UFC sedan 2005

“The Nightmare” Sanchez inledde sin MMA-karriär i juni 2002 och vann elva raka matcher innan han skrev kontrakt med UFC. Han var med i den första säsongen av den ikoniska realityserien The Ultimate Fighter och tävlade då i mellanvikt.

Han tog sig hela vägen till final där han den 9:e april 2005 mötte och besegrade Kenny Florian via TKO i första ronden. Serien var en milstolpe i UFC:s historia och är vida ansedd till att ha räddat organisationen och göra den mer populär hos mainstream-fans.

Sanchez kom under åren att dela bur med några av sportens främsta fighters och har vinster över namn som Nick Diaz, Clay Guida, David Bielkheden, Martin Kampmann och Takanori Gomi. I slutet av 2009 utmanade han BJ Penn i en kamp om lättviktstiteln men förlorade via TKO (läkarstopp).

Totalt har Sanchez gått 32 UFC-matcher och är invald i organisationen Hall of Fame för sin match mot Guida. Hans totala tid i buren är 6:37:07, vilket placerar honom på en tredjeplats i UFC:s historia. Han är också i toppen för flest Fight of the Night-bonusar (andraplats) och UFC-vinster (sjundeplats).

De senaste åren har dock varit komplicerade för Sanchez, både i och utanför buren. Han har tre vinster på sju matcher, varav en kontroversiell vinst via diskvalifikation mot Michel Pereira. Tyvärr har hans förhållande med Fabia kommit att överskugga hans karriär.

Fabia har flera gånger gjort absurda kommentarer och ägnat sig åt okonventionella metoder. Norrmannen Emil Meek är en av dem som delat med sig av sina erfarenheter med Fabia. Han sade att det var “den sjukaste skit jag någonsin varit med om” och berättar hur Fabia bland annat jagat dem med kniv i buren.

Sanchez lämnar oktagonen med ett samlat matchfacit på 30-13. Han har utan tvekan bidragit till att göra UFC till den framgångssaga den är idag. Nu återstår det att se vad nästa kapitel i sagan om Sanchez kommer att bjuda på för något.

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Diego SanchezSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...