Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Snabba vändningen – Sergio Pettis bokad för ny match!

✅Byter nu viktklass! ✅Förlorade ödesmatch senast på UFC 229 ✅ Nu ställs han mot tuff knockoutartist

Efter att ha förlorat ett enhälligt domslut mot Jussier FormigaUFC 229 har nu flugviktstalangen Sergio Pettis (17-4), bror till den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis, redan sadlat om för något nytt. Pettis tränare Duke Roufus offentliggjorde nyligen att Pettis kommer gå upp till bantamvikt för nästa match, som nu är bokad att ske mot elfterankade Rob Font (15-4) på UFC on FOX 31 i Pettis hemstad Milwaukee den 15:e december.

RELATERAT

Debuterade som bantamviktare

Trots mycket framgång och en tredjeplacering i flugviktsrankningen så inledde Pettis sin karriär som bantamviktare, och gick sina fyra första matcher i UFC i den viktklassen. Pettis bytte till flugvikt år 2015 i samband med en knockoutförlust mot Ryan Benoit, men vann därefter fyra raka matcher, bland annat mot Brandon Moreno och John Moraga. Sedan blev Pettis besegrad av den numera regerande flugviktsmästaren Henry Cejudo, men återvände till vinstkolumnen med en jämn poängseger över Joseph Benavidez innan nederlaget på UFC 229.

Font har tävlat i UFC sedan 2014 i en match där han brutalt knockade George Roop. Sedan dess har Font varit något ojämn, med en förlust mot John Lineker följt av två raka segrar på avslut. I dagsläget har dock Font förlorat två utav sina tre senaste, med en TKO-vinst över Thomas Almeida inklämd mellan nederlag mot Pedro Munhoz och Raphael Assuncao.

UFC on FOX 31 äger rum i Milwaukee den 15:e december.

Vem vinner bantamviktsmötet? 

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...