Sonnen om varför Khamzat nobbade Rockhold: “Han måste ta ansvar”

✔ MMA-ikonen har teorier kring UFC-svenskens beslut!

Chael Sonnen tror att Khamzat Chimaev tackade nej till en match mot Luke Rockhold på grund av att han inte vill gå en femrondare i sin comeback.

Enligt uppgifter från Rockhold blev han erbjuden att slåss mot succésvensken men matchen blev aldrig av eftersom Khamzat ska ha avböjt mötet.

Khamzat har inte gått en fajt sedan han slogs mot Gerald Meerschaert på UFC Vegas 11 i september förra året. Han levererade en spektakulär knockout och segrade i första ronden och tog hem en bonus för “Performance of the Night”.

Sedan dess har han varit borta från buren på grund av att han ådragit sig ett svårt fall av covid-19 som ledde till allvarliga påföljder. Sonnen lade upp en video på sin YouTube-kanal där han spekulerar över varför Khamzat inte vill möta Rockhold i dagsläget.

– Khamzat kommer tillbaka från ett väldigt seriöst fall av covid-19, vid ett läge visste han inte ifall han någonsin skulle kunna träna eller fajtas igen. Khamzat hade problem med andningsvägarna. Det fick mig att inse att när han kommer tillbaka så måste han ta ansvar, sade Sonnen.


HETAST JUST NU


Sonnen tycker att Khamzat tagit ett ansvarsfullt beslut!

Khamzat har gjort sig känd för att vara en värsting och slåss mot vem som helst när som helst. Det har blivit hans signum och när en fajter blir kategoriserad på det sättet blir vissa beslut tuffa att ta. Men Sonnen menar på att det är viktigt att inte låta den aspekten riskera Khamzats hälsa.

– När du spelar en viss typ av karaktär och det fungerar så gör man allt för att skydda den och låta den leva vidare. Det är väldigt ansvarsfullt av honom att kliva tillbaka och säga: “Jag behöver gå en trerondare när jag kommer tillbaka. Jag gick igenom något fruktansvärt och var sängliggandes och kunde knappt andas”.

Sonnen fortsätter sedan med att säga att vi inte borde klandra Khamzat för hans beslut att inte möta Rockhold i sin comeback.

– Jag kommer ihåg att när jag läste om vad Khamzat gick igenom så tänkte jag att han behöver vara försiktig när han kommer tillbaka och inte boka in sig på en huvudmatch. Och jag tycker inte vi ska klandra honom för hans beslut.

 

Vad tycker du om Sonnens teori?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khamzat ChimaevNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...