TV-profilen slår tillbaka – efter stenhårda MMA-kritiken

✔ Erkännandet - om McGregor-fighten ✔ Reagerar: "Är jag fortfarande lika galen?"

När superstjärnan Conor McGregor gick sin senaste MMA-fight behövde han inte mer än 40 sekunder för att knocka veteranen Donald “Cowboy” Cerrone. Det var på UFC 246 i Las Vegas i början året som McGregor använde allt från slag till axelattacker till sparkar – innan segern snabbt blev ett faktum i blixtcomebacken.

Efteråt handlade många rubriker om ESPN-profilen Stephen A. Smith – en rutinerad sportkommentator, som bland annat gjort sig känd för diverse kontroversiella utspel i syfte att väcka reaktioner. Smith, som inte är särskilt erfaren i MMA-sammanhang, gick nämligen hårt ut mot Cerrone – och menade att det såg ut som att han gav upp mot McGregor.

Något som resulterade i en kritikstorm från MMA-världen – inklusive respekterade namn som UFC:s expertkommentator Joe Rogan.


LÄS MER: Stjärnan kräver en ursäkt – efter kontroversiella utspelet

LÄS OCKSÅ: Hånad av hela MMA-världen – står ändå på sig: “Mannen, din 50:e fight!”


Talar ut om Conor McGregor-matchen: “Ville inte vara där”

Nu har Smiths kommentarer återigen hamnat i centrum. Detta efter att Cerrone precis öppnat upp om känslorna kring stormatchen – och erkänt att han “inte ville vara där”.

– Donald dök upp, men inte Cowboy. Fel snubbe var. Jag kunde inte komma igång, kunde inte tagga till – jag ville inte vara där. Min största fight, uppmärksamhet, det var min tid att skina – och jag ville inte vara där. Det var helt jävla galet, säger Donald Cerrone till ESPN.

I intervjun säger Cerrone att han kände det redan två dagar innan matchen, och att han inte vet varför. Det är dock inte första gången “Cowboy” upplevt mentala svårigheter i samband med några av sina viktigaste ögonblick i karriären.

Stephen A. Smith svarar: “Så alla ni MMA-folk …”

Någon som snabbt reagerade på intervjun med Cerrone var Smith själv. Han tycker nämligen att “Cowboys” erkännande visar att han hade rätt i sina kommentarer redan från början.

– Så alla ni MMA-folk – som jag har stor respekt för – är jag fortfarande lika galen nu??? När man har täckt sporter på nära håll som en reporter under ett kvartssekel, så ser man saker och ting ibland. Jag respekterar Donald Cerrone som in i helvete, men han var helt enkelt inte där den där kvällen, skriver Stephen A. Smith i en svarstweet till ett klipp från ESPN:s intervju med “Cowboy”.

En stor del av kritiken mot Smith handlade visserligen inte om huruvida han hade rätt i sak, utan snarare om det var lämpligt att säga att man är “äcklad” över någons prestation – precis efter att denne blivit knockad. Vidare har Cerrone inte sagt något om att han ska ha gett upp i matchen – vilket har Smith antytt.

MMA-journalisten Luke Thomas, en av dem som varit kritisk mot Smith, har svarat på den nya diskussionen i en video som kan ses i spelaren nedan.


RELATERAT: Hjärtekrossad – efter McGregor-fighten: “Som en spark i skrevet”


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorDonald CerroneSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara