Hånad av hela MMA-världen – står ändå på sig: “Mannen, din 50:e fight!”

✔ Utskällde reportern vägrar backa ✔ Nya utspelet: "Vet vad fan jag såg ..."

När MMA-superstjärnan Conor McGregor gjorde sin spektakulära comeback och avslutade veteranen Donald “Cowboy” Cerrone på UFC 246, handlade många efterföljande rubriker om ESPN-kommentatorn Stephen A. Smith.

Fans, fighters och experter som Joe Rogan rasade nämligen mot Smiths utspel mot Cerrone, som av många uppfattades som respektlöst. Detta eftersom Smith mer eller mindre ifrågasatte Cerrones kämparglöd och spekulerade kring om han inte gav upp för enkelt i stormatchen.

Kritikstormen växte sig kraftig och det blev inte bättre av att en video började spridas på nätet – där vi fick se hur det såg ut när Smith själv satte på sig ett par handskar. Men trots att han blivit utskälld och hånad av i princip hela MMA-världen, så fortsätter Smith stå på sig.

– Hörni, jag håller på och lära känna sporten. Muay Thai, att vara i en rear-naked choke. Jag kan inte det här. Jag sa aldrig att jag kunde det heller. Vad jag sa var, jag var där för den fighten. Jag vet vad fan jag såg under de där 40 sekunderna, säger Stephen A. Smith i Sirius XM:s “Ak & Barak” (via Twitter):

– Jag är en basketfantast. Överallt annars är jag en reporter och en åskådare, tillägger han.

“Visste du inte hur man backar och hämtar andan?”

Kärnan av kritiken mot Smith har handlat om hur han beskrev Cerrone som en fighter som kan ha gett upp. Den biten har Smith dock undvikit att besvara rakt ut. Istället fortsätter han att prata om hur “rampljuset kan ha varit för mycket” för Cerrone – och hur löjligt han anser det vara att han kritiseras för att säga det.

– Jag såg den här snubben träffas av tre axelryck rakt på näsan. Han backade, hade en chans att springa iväg för några sekunder och samla sig men gjorde det inte. Han slängde bara en spark – som inte träffade. Sedan blev han själv sparkad i huvudet av Conor McGregor, golvades och avslutades, säger Smith och fortsätter:

– Mannen, det här är din 50:e fight! Visste du inte hur man backar och hämtar andan? Och så blir du avslutad på 40 sekunder. Sedan får vi reda på att det här är din första fight på pay-per-view. Hur många gånger har vi inte sett bröder kliva in i ringen och sagt att rampljuset kan ha varit för mycket för dem? Men för att det handlar om Cowboy Cerrone och MMA, så får jag plötsligt inte säga det? Det är löjligt.


LÄS MER: “Cowboy” RASANDE – efter McGregor-förlusten: “Är det roligt?”

LÄS OCKSÅ: Mästaren totalhånas – för nya träningsvideon


Borde Stephen A. Smith verkligen få plattformen att kommentera MMA på ESPN, trots sin bristfälliga kunskap? Vad tycker ni läsare? Kommentera!

Kategorier
Senaste NyttUFC 246

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara