TV-profilens bisarra UFC-teori: “Blev förvånad”

✔ Märkliga utspelet ✔ Khabib-sågningen

Hur kommer det sig att vi knappt fick se någon brottning överhuvudtaget i UFC-titelmatchen mellan Justin Gaethje och Tony Ferguson? Den frispråkige ESPN-reportern Stephen A. Smith har ny “hot take” – som får hela MMA-världen att skratta.

Smith tror nämligen att UFC-stjärnorna var oroliga för coronaviruset, och att de därför undvik grappling.

– Det var så mycket striking. Jag blev förvånad över att det inte var lite mer brottning, men så kom jag att tänka på coronapandemin. I mitt huvud tänker jag att man inte riktigt ville grapplas mer än nödvändigt, säger Stephen A. Smith i ett nyligt inslag av ESPN:s “First Take”.

Utspelet har fått flera att reagera på nätet.


LÄS MER: HAN GÖR DET! Justin Gaethje avslutar Tony Ferguson – vinner bältet!

LÄS OCKSÅ: TV-profilen slår tillbaka – efter stenhårda MMA-kritiken


Förslaget till UFC: Boka Justin Gaethje vs. Conor McGregor!

Gaethje besegrade Ferguson via teknisk knockout i rond fem på UFC 249, och blev därmed tillfällig mästare i lättvikt. Detta innebär att han väntas möta obesegrade Khabib Nurmagomedov i en titelfight om det officiella bältet senare i år.

Men Smith har ett annat förslag. Han tycker nämligen att Gaethje istället borde möta superstjärnan Conor McGregor – eftersom de amerikanska fansen gillar boxning och vill se en knockout.

– Särskilt här i USA älskar folk boxning och att se en knockout. Med Nurmagomedov skulle det bli en hel del grappling, eftersom han är en elitbrottare. Med Conor McGregor vs. Gaethje skulle du se smällar från alla håll och kanter, säger Stephen A. Smith och fortsätter:

– Jag tror det skulle bli otroligt underhållande, mycket mer underhållande än en match mot Nurmagomedov. Så det är matchen jag vill se, även om Nurmagomedov förstås är mästaren.

Se hela “First Take”-inslaget nedan!


RELATERAT: Conor McGregor DÖDSHOTAR Justin Gaethje – efter pappa-kommentarerna


Vad säger ni läsare om Stephen A. Smiths märkliga corona-teori? Och vem borde egentligen Justin Gaethje möta härnäst? Kommentera!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC 249

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara