Stephen Thompson avslöjar hur Conor McGregor kan vinna trilogin!

✔ "Behöver använda sig av sin karate!"

UFC:s topprankade welterviktare Stephen “Wonderboy” Thompson vill se en förändring i Conor McGregors fotarbete och striking ifall han ska ha en chans att besegra Dustin Poirier i deras trilogimatch.

“The Notorious” McGregor tar sig an Poirier under UFC 264 den 11 juli som kommer hållas i en fullsatt T-Mobile Arena i Paradise, Nevada. UFC-chefen Dana White bekräftade att biljetterna för Poirier vs. McGregor 3 såldes slut på bara några sekunder. Detta blir den första UFC-galan i Las Vegas som välkomnar en fullsatt arena sedan pandemin tog effekt i USA.

McGregor vann den första matchen mot Poirier i september 2014 och behövde bara en rond på sig för att avsluta honom via knockout. I returmötet som ägde rum i januari detta år var det Poirier som segrade. Efter att Poirier funnit framgångar med bensparkar som påverkade McGregors fotarbete kunde han avsluta honom i den andra ronden via TKO.

“Wonderboy” som är en specialist inom kickboxning och karate menar på att McGregor behöver gå tillbaka till det som funkade för honom i hans tidigare matcher.

– Den som behöver göra mest förändringar inför trilogin är definitivt McGregor. Han tappade något i deras senaste match. Jag tror att det har med all boxning som han tränade. Han rörde sig inte på samma sätt som tidigare!

– När han mötte José Aldo var det fotarbetet som vann honom matchen. När Conor mötte Poirier senast stod han bara stilla framför honom och var öppen för bensparkar som var den stora faktorn till förlusten, sade Thompson till Submission Radio.

 


HETAST JUST NU


Stephen Thompson vill se mer karate från Conor McGregor!

Thompson tror att McGregor behöver använda sig av sin karate och fokusera på att kontra Poiriers slag. Om McGregor återvände till gymmet direkt efter den senaste förlusten tycker Thompson att han har haft tillräckligt med tid för att förnya och förbättra hans striking och fotarbete.

– Conor behöver använda sig av sin karate. Han behöver hitta tillbaka till sig själv och använda sig av sin kända “in-and-out movement”. Byta sida och vara taktisk ifall han ska ha en chans att vinna.

– För Conor kan lura och kontra Poirier med hans rörelser och fotarbete. Ifall han lyckas med det kan McGregor vinna. Och för en sann MMA-utövare som han är det inga problem att komma tillbaka!

I den delade huvudmatchen på UFC 264: Poirier vs. McGregor 3 kommer Thompson möta Gilbert Burns. Det blir ett topprankat welterviktsmöte där vinnaren har en stor chans att få nästa möjlighet att slåss om titeln.

 

Håller du med “Wonderboy”?

 

Kategorier
NyheterSenaste NyttStephen Thompson

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...