Stephen Thompson kritiserar UFC om Usman vs Covington 2: “Varför?!”

✔ Thompson om Covington: "Han bröt käken - Nu ska han slåss om titeln igen?!" ✔ "Wonderboy" hade hellre sett Edwards få chansen

Stephen “Wonderboy” Thompson ifrågasätter UFC:s beslut att boka in en returmatch mellan Kamaru Usman och Colby Covington. UFC-chefen Dana White avslöjade igår att Usmans nästa titelförsvar kommer att gå av stapeln under UFC 268 den sjätte november.

Bokningen av Usman vs Covington 2 betyder att Usman än en gång möter en gammal rival i en titelmatch. Usmans fem titelmatcher kommer därmed att ha gått mot Covington (två gånger), Jorge Masvidal (två gånger) och Gilbert Burns.

Med tanke på att Burns nyligen besegrade “Wonderboy” kan han dessutom positionera sig inför ytterligare en titelmatch inom en snart framtid.

“Wonderboy” ställer sig dock kritisk till det faktum att Covington får ytterligare en titelchans trots att han endast har en vinst sedan sitt första möte mot Usman.

Covington besegrade Tyron Woodley i september 2020 via TKO (revbensskada) och återvände därmed till vinstkolumnen. “Wonderboy” jämför Covington med Leon Edwards, som är obesegrad i sina tio senaste matcher.

 — Varför!? Varför, kommenterade Thompson i en intervju med MMA-skribenten James Lynch. Killen blev bokstavligen stoppad, han bröt käken, han hade en match och nu ska han slåss om titeln igen?! De ger bara samma killar till Usman – om och om igen!

— Jag tänkte Leon Edwards, eller någon annan. [Usman] har inte mött honom på flera år. Det är åtminstone någon annorlunda, någon som har arbetat sig upp igen. Vad har han, en vinstsvit på nio matcher? Jag förstår inte varför de inte gav honom matchen! Jag är lite besviken över vägen som UFC valt.

Usman och Edwards har ett förflutet då de möttes i december 2015. Usman vann mötet via enhälligt domslut och det är Edwards senaste förlust.HETAST JUST NU


UFC 268: Kamaru Usman vs Colby Covington 2

“Wonderboy” är inte den enda som ställt sig frågandes inför UFC:s beslut att boka ytterligare en match mellan Usman och Covington.

Usman och hans team har själva sagt att de inte tycker att “Chaos” Covington förtjänar titelmatchen. Innan returmatchen bokades in så övervägde dem andra alternativ, bland annat topprankade Michael Chiesa, Vicente Luque och publikfavoriten Nate Diaz.

 — Covington kanske är bra för kassan men vem bryr sig, kommenterade Usmans manager Ali Abdelaziz. Chiesa har en segersvit på fyra matcher, Vicente Luque tre matcher, Leon Edwards nio matcher, vad gör Covington så speciell?

Det är dock inte svårt att förstå varför UFC är intresserade av returmatchen. Usman vs Covington är en av organisationens absolut bästa matcher och var en stark Årets Match-kandidat 2019.

Covington har också kommit att bli en populär fighter med sina kontroversiella uttalanden och kopplingar till den före detta amerikanska presidenten Donald Trump.


RELATERAT


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttStephen Thompson

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...