Stephen Thompson kritiserar UFC om Usman vs Covington 2: “Varför?!”

✔ Thompson om Covington: "Han bröt käken - Nu ska han slåss om titeln igen?!" ✔ "Wonderboy" hade hellre sett Edwards få chansen

Stephen “Wonderboy” Thompson ifrågasätter UFC:s beslut att boka in en returmatch mellan Kamaru Usman och Colby Covington. UFC-chefen Dana White avslöjade igår att Usmans nästa titelförsvar kommer att gå av stapeln under UFC 268 den sjätte november.

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

Bokningen av Usman vs Covington 2 betyder att Usman än en gång möter en gammal rival i en titelmatch. Usmans fem titelmatcher kommer därmed att ha gått mot Covington (två gånger), Jorge Masvidal (två gånger) och Gilbert Burns.

Med tanke på att Burns nyligen besegrade “Wonderboy” kan han dessutom positionera sig inför ytterligare en titelmatch inom en snart framtid.

“Wonderboy” ställer sig dock kritisk till det faktum att Covington får ytterligare en titelchans trots att han endast har en vinst sedan sitt första möte mot Usman.

Covington besegrade Tyron Woodley i september 2020 via TKO (revbensskada) och återvände därmed till vinstkolumnen. “Wonderboy” jämför Covington med Leon Edwards, som är obesegrad i sina tio senaste matcher.

 — Varför!? Varför, kommenterade Thompson i en intervju med MMA-skribenten James Lynch. Killen blev bokstavligen stoppad, han bröt käken, han hade en match och nu ska han slåss om titeln igen?! De ger bara samma killar till Usman – om och om igen!

— Jag tänkte Leon Edwards, eller någon annan. [Usman] har inte mött honom på flera år. Det är åtminstone någon annorlunda, någon som har arbetat sig upp igen. Vad har han, en vinstsvit på nio matcher? Jag förstår inte varför de inte gav honom matchen! Jag är lite besviken över vägen som UFC valt.

Usman och Edwards har ett förflutet då de möttes i december 2015. Usman vann mötet via enhälligt domslut och det är Edwards senaste förlust.HETAST JUST NU


UFC 268: Kamaru Usman vs Colby Covington 2

“Wonderboy” är inte den enda som ställt sig frågandes inför UFC:s beslut att boka ytterligare en match mellan Usman och Covington.

Usman och hans team har själva sagt att de inte tycker att “Chaos” Covington förtjänar titelmatchen. Innan returmatchen bokades in så övervägde dem andra alternativ, bland annat topprankade Michael Chiesa, Vicente Luque och publikfavoriten Nate Diaz.

 — Covington kanske är bra för kassan men vem bryr sig, kommenterade Usmans manager Ali Abdelaziz. Chiesa har en segersvit på fyra matcher, Vicente Luque tre matcher, Leon Edwards nio matcher, vad gör Covington så speciell?

Det är dock inte svårt att förstå varför UFC är intresserade av returmatchen. Usman vs Covington är en av organisationens absolut bästa matcher och var en stark Årets Match-kandidat 2019.

Covington har också kommit att bli en populär fighter med sina kontroversiella uttalanden och kopplingar till den före detta amerikanska presidenten Donald Trump.


RELATERAT


 

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttStephen Thompson

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...