UFC-stjärnan förutspår förlust för Khamzat Chimaev: “Mycket hype”

✔ "Wonderboy" är inte helt såld på succésvensken

Den topprankade welterviktaren Stephen “Wonderboy” Thompson är inte säker på ifall Khamzat Chimaev är en legitim utmanare. Enligt Wonderboy kommer han endast överväga en match mot Khamzat ifall han vinner sitt kommande möte mot Leon Edwards.

Khamzat har varit aktiv på Twitter och kontinuerligt gått ut med förfrågningar för att få till en match mot någon i toppen av weltervikt- eller mellanviktsklassen. Efter Khamzats snabba avslut mot Gerald Meerschaert i september gick han ut med en utmaning till Thompson, varpå Wonderboy svarade att det inte var aktuellt baserat på Khamzats ranking.

Det skulle dröja ett tag innan det svenska stjärnskottet fick en matchning. UFC lyckades till slut få världstrean Edwards att skriva på kontraktet om att möta svensken. Mötet var tänkt att bli av i december på UFC Vegas 17 men blev uppskjutet på grund av ett positivt covid 19-resultat från Edward.

Thompson matchades istället upp mot världselvan Geoff Neal, en match som Wonderboy vann via enhälligt domslut efter fem dominanta ronder.


HETAST JUST NU


Thompson frustrerad över UFCs hantering av Khamzat

Wonderboy har varit på toppen av rankingen under en längre tid. I dagsläget är han rankad på femteplats och säger att han tycker att UFCs stjärnbehandlingen av Khamzat känns som en förolämpning mot dom som har lagt ner tid och hårt arbete på att rada upp flera vinster i rad.

Vid tiden Thompson gick ut med sitt uttalande hade Khamzats endast en vinst i weltervikt och det var mot UFC-debutanten Rhys McKee som idag har ett negativt UFC facit på 0-2.

Nu säger Thompson att det krävs en motståndare med mycket högre rang för att han ska hoppa på Khamzats hypetåg.

– Som ni känner till så är det mycket hype kring honom just nu, sade Wonderboy. Han har vunnit tre matcher i rad och endast en av dom var i weltervikt.

– Han är rankad #15 just nu och han kommer att möta en fighter som är rankad högre än mig (tredjerankade Leon Edwards). Det kommer att bli en tuff utmaning och ett stort kliv uppåt i rankingen. Ett viktigt test som Khamzat behöver klara.

 

Thompson menar att han inte är såld på idéen att Khamzat kommer vara en match för de UFC-atleter som är högst upp i rankingen.

– I dagens läge är jag inte helt såld. Jag har inte sett tillräckligt och på papper är Edwards den bättre fightern. Så jag tror att segern går till Edwards. Men visar det sig att så inte är fallet så kanske Khamzat är en kraft att räkna med, man vet aldrig.

Mötet mellan Edwards och Khamzat är planerad att äga rum den 20 januari på Fight Island på Abu Dhabi.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara