Stephen “Wonderboy” Thompson klar för stormatch på UFC 264

✔ Förväntas även att bjuda på Poirier vs McGregor 3!

UFC 264 får ett välkommet tillskott då det nu står klart att topprankade Gilbert Burns och Stephen “Wonderboy” Thompson kommer att mötas den 10 juli.

Det var UFC-chefen Dana White som själv kunde avslöja nyheten om den spännande welterviktsdrabbningen mellan de två före detta titelutmanarna. Ännu har inte kontrakt blivit påskrivna, men båda sidor har gjort en muntlig överenskommelse inför den stjärnspäckade galan.

Allt tyder på att galan kommer att bjuda på en huvudmatch mellan superstjärnan Conor McGregor och Dustin Poirier. De har just nu vunnit varsin match och vinnaren kan komma att slåss om lättviktsbältet härnäst.

Ännu har inte en plats fastställts inför UFC 264.


HETAST JUST NU


UFC 262: Gilbert Burns vs Stephen “Wonderboy” Thompson

Burns var senast i buren då han utmanade welterviktsmästaren Kamaru Usman om bältet i februari. Det var en tuff match där Burns var nära att avsluta Usman, men han förlorade slutligen själv via TKO i tredje ronden. Förlusten bröt Burns vinstsvit på sex raka matcher med vinster över bland annat ex-mästaren Tyron Woodley.

“Wonderboy” har i sin tur två raka vinster mot två av divisionens hetaste namn. I december 2020 bjöd Thompson på en mycket dominant uppvisning mot Geoff Neal där han vann alla ronderna och visade varför han är en av organisationens bästa strikers.

I slutet av 2019 besegrade “Wonderboy” även Vicente Luque och blev därmed den enda att besegra stjärnskottet på hela tio matcher. Även den vinsten kom via enhälligt domslut.

Med det senaste tillskottet så ser UFC 262 för närvarande ut som följande:

 • Dustin Poirier vs. Conor McGregor
 • Gilbert Burns vs. Stephen Thompson
 • Jessica Eye vs. Jennifer Maia

Kategorier
Senaste NyttStephen Thompson

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...