Stigande talangen får toppmatch – mot kinesiska stjärnan!

✔ Vinnaren kan mycket väl få nästa titelchans!

En sann toppmatch i UFC:s stråviktsdivision har nyligen bekräftats då brasilianskan Marina Rodriguez (15-1-2) kommer att möta Yan Xiaonan (13-2) från Kina. De är rankade på tredje respektive fjärdeplats i divisionen och segraren är inte långt ifrån en titelchans.

Mötet sker på UFC 272 den femte mars i Las Vegas. Det var Rodriguez management Paradigm Sports som annonserade matchningen, som sedan bekräftades av MMA Junkie.


HETAST JUST NU


Två av divisionens stigande stjärnor

Rodriguez är en slipad striker som verkligen har etablerat sig som en toppfighter i divisionen sedan hennes något skakiga inledning i UFC i september 2018.

Efter att ha radat upp ett matchfacit på 2-1-2 i sina fem första matcher i UFC har vinden vänt i år. Hon besegrade först Amanda Ribas via TKO och följde sedan upp med en imponerande seger över veteranen Michelle Waterson. Sist hon var aktuell slog hon grapplingesset Mackenzie Dern i huvudmatchen på UFC Vegas 39. 7

Xiaonan är en av Kinas mest lovande fighters. Hon debuterade i UFC i november 2017 och började snabbt säkra segrar mot alltmer meriterat motstånd.

Efter hela sex raka segrar över fighters som Claudia Gadelha och Karolina Kowalkiewicz ställdes Xiaonan mot den forne mästaren Carla Esparza. Dessvärre för Xiaonan blev hon dominerad på marken och hade ett tydligt underläge vad gällde brottning. Hon förlorade ett enhälligt domslut efter full tid.

Hur slutar Marina Rodriguez vs Yan Xiaonan?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...