Tungviktsmästaren kan förlora UFC-bältet – anledningen är helt galen

✔ Hotet: Fightas - eller släpp världstiteln ✔ Jobbar heltid som brandman ✔ "Kan inte ens träna ..."

Stipe Miocic, 37, är inte bara tungviktsmästare i UFC med rekordmånga titelförsvar på meritlistan. Han är också en brandman på heltid – ett samhällsnödvändigt yrke som han utövar dagligen, även nu medan coronaviruset härjar.

Miocic har själv sagt att hans fokus ligger på sin roll inom räddningstjänsten, under den pågående viruspandemin. Men nu kan han tvingas fightas – om han inte vill riskera att fråntas mästarbältet.

– Vi kommer att se en mästerskapsfight. Lyssna, matcher kan bli av nu. Antingen så vill du slåss eller inte, säger UFC-bossen Dana White i en intervju med Barstool Sports.


LÄS MER: Stor MMA-ranking: Här är världens 50 bästa fighters – oavsett viktklass!

LÄS OCKSÅ: Enkla anledningen – därför MÅSTE Jon Jones till tungvikt


Stipe Miocic redo att möta Daniel Cormier – men inte i augusti

Sedan Miocic vann tillbaka världstiteln i sin rematch mot den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier, har UFC:s plan varit att boka en trilogi. Den matchen såg enligt ESPN ut att bli av den första augusti – då den världsledande organisationen skulle hålla ett event i San Francisco.

Miocic hann dock inte tacka ja till matchförslaget innan det globala utbrottet av coronaviruset förändrade situationen. “DC” har visserligen sagt att han fortfarande vill mötas i augusti – men det är inte längre ett rimligt alternativ för Miocic.

Stipe Miocic (vänster) och Daniel Cormier (höger) har vunnit varsin fight mot varandra. Cormier vann först via knockout i rond ett, innan Miocic sedan fick revansch via TKO i rond fyra. Foto: Rigel Salazar-Ag Fight/MMAnytt

Mästaren menar nu att han definitivt är beredd att möta Cormier igen. Däremot kräver Miocic ordentliga förberedelser, vilket just nu är så gott som omöjligt eftersom alla gym är stängda i delstaten Ohio där han bor. “Vad vill ni att jag ska göra?” frågar han sig.

– Det kommer inte bli i augusti, det kan jag säga. Snarare under hösten, men vem vet om viruset kommer tillbaka starkare? Jag är redo att möta honom, jag har aldrig sagt något annat. Men hur kan jag skriva på ett matchkontrakt när jag inte ens kan träna? undrar Stipe Miocic i en intervju med ESPN och fortsätter:

– Jag har jobbat hårt för att ta mig dit jag är idag. Jag kommer inte göra något halvdant eller träna hälften så mycket, bara för att den här snubben vill fightas i augusti. Han vill bara möta mig så att han sedan kan gå i pension. Bra för honom, men jag går inte efter hans schema.

Dana Whites indirekta ultimatum – kan bli av med bältet

White gick nyligen ut och visade respekt till de som jobbar inom räddningstjänsten under hälsokrisen, genom ett reklamsamarbete med UFC::s ölsponsor Modelo – ett märke som Miocic för övrigt representerar som ambassadör.

Samtidigt rapporterar ESPN att UFC överväger att frånta Miocic bältet – om han inte försvarar titeln tillräckligt snart. Något som White också bekräftar i intervjun med Barstool Sports.

– Det är möjligt, säger han.

White utvecklar sitt resonemang i det senaste avsnittet av podcasten UFC Unfiltered.

– Jag såg nyligen ett uttalande från Stipe där han sa att det är större saker som pågår i världen just nu, och att fighting kommer vara här för evigt – men det stämmer inte. Fightingen kommer inte vara här för evigt, menar White och fortsätter:

– När du är en professionell atlet har du som störst möjligheter under en väldigt kort tidsperiod. Så förhoppningsvis kan vi gå tillbaka Stipe in i buren med Cormier och få tungviktsdivisionen i rullning igen.

Stipe Miocic

Stipe Miocic riskerar att bli av med världstiteln i tungvikt – om han inte fightas under coronapandemin. Detta trots att han jobbar heltid som brandman och inte kan träna, eftersom gymmen är stängda. “Jag har ingen bur, inga träningskamrater – ingenting. Jag behöver ett fullt träningsläger,” säger han själv. Foto: Mazdak Cavian-MMAnytt

Nödlösningen: Tillfällig titelfight med “DC”

Enligt ESPN har UFC även diskuterat ett annat alternativ – nämligen en tillfällig titelfight, likt helgens match där Tony Ferguson och Justin Gaethje gör upp om interimbältet i lättvikt. Isåfall skulle Cormier ställas mot vinnaren av Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik, som också avgörs under lördagens UFC 249 i Florida.

Det återstår att se vad det slutgiltiga beslutet blir – och hur det kommer att påverka Miocic.

White har tidigare påstått att ingen fighter kommer att tvingas tävla under pandemin. Stämmer det i Miocics fall? Nu är det helt enkelt upp till bevis.


RELATERAT: Ex-mästarens häpnadsväckande transformering – med nya dieten


Vad tycker ni läsare – vore det verkligen rimligt om Stipe Miocic fråntogs UFC-bältet under den pågående pandemin, bara för att han begär att få träna ordentligt innan nästa fight? Kommentera!

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttStipe Miocic

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...