Stipe Miocic öppnar upp om förlusten – skojar om den brutala knocken

✔ "Föll inte särskilt elegant" ✔ Förklaringen: Höll sig inte till strategin

Den före detta tungviktsmästaren Stipe Miocic har äntligen brutit tystnaden efter helgens förlust.

Miocic förlorade sin titel till Francis Ngannou under UFC 260. Han blev avslutad via slag i andra ronden och bröt därmed sin vinstsvit på två matcher mot ex-mästaren Daniel Cormier.

I ett inlägg på Instagram börjar Miocic med att skoja om hur han föll till mattan efter den brutala knocken.

 – Först och främst: jag mår bra. Jag vet att jag inte föll särskilt elegant till mattan, men jag var medvetslös, så då går det som det går, skrev Miocic med en skratt-emoji.

– Till min familj, vänner och fans, särskilt ni i Kroatien och Cleveland… Jag älskar er och jag är ledsen. Jag hatar att göra er besvikna. Tack till mitt team, jag vet att ni tar varje nederlag lika hårt som jag gör. Vi vinner som en familj och vi förlorar som en familj. Förluster är inte roliga. De svider alltid ett tag.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocic)


RELATERAT


Stipe Miocic: “Det kommer inte hända igen”

Enligt Miocic så höll han sig inte till den strategi som han och hans team planerat.

 – Tyvärr avvek jag från vår strategi. Jag kände mig toppen när andra ronden började och jag såg att det började gå som planerat. Han började bli trött och jag kom in alldeles för ivrig och oskyddad.

– Jag stod inte i en bra position när jag tog smällen. Han såg öppningen och gjorde vad varje bra fighter skulle ha gjort. Det var mitt fel och jag accepterar det, det kommer dock aldrig att hända igen.

Det har spekulerats i vad som kommer hända framöver för Miocic. Medan många fans tror att 38-åringens karriär är över så finns det inget som talar för det i hans senaste inlägg, snarare tvärtom.

Under sina tio senaste matcher har han endast förlorat två, en gång mot Cormier i juli 2018 och denna gång mot Ngannou. Han fick dock revansch mot Cormier och besegrade honom två gånger under 2019-2020.

Mot Ngannou står det nu 1-1 i matcher efter att Miocic besegrat “The Predator” via enhälligt domslut i början av 2018. Skulle Miocic välja att fortsätta sin karriär kan han mycket väl få till en trilogimatch när han väljer att återvända.

Först väntar en läkaravstängning på 60 dagar och lite lugn familjetid. Miocic avslutar sitt inlägg med att gratulera den nykrönta kungen i tungviktsklassen.

 – Slutligen skulle jag vilja gratulera Francis Ngannou och hans team till en välförtjänt seger. Lördagen var er kväll, njut av er seger! Just nu ska jag bara glädjas av lite lugn tid med min familj och välkomna vår son denna sommar.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttStipe Miocic

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...