Stipe Miocic redo att återvända till buren: “Jag slåss mot vem som helst!”

✔ Träffar Dana White snart - Förhandlingarna är igång ✔ Miocic är inte kräsen - men vill helst av allt ha nästa titelchans

Den före detta tungviktsmästaren Stipe Miocic är redo att återvända till buren!

39-åringen förlorade sin UFC-titel i mars då han blev avslutad av Francis Ngannou i en tuff returmatch. Nu avslöjar Miocic att han har ett möte inbokad med UFC-chefen Dana White för att bena ut sin nästa match.

 — Vi kommer att ha ett möte med Dana i september, sade Miocic till MMAJunkie. Vi kommer att ta det därifrån och kommer förhoppningsvis att reda ut det under nästa månad. Dana har skickat meddelanden till mig och allt är under förhandling.

Miocic har inte lyckats vara särskilt aktiv under de senaste åren då han bland annat dragits med allvarliga skador. Sedan 2018 har han gått fem matcher i buren och mot endast två motståndare: Ngannou och en trilogi mot Daniel Cormier.

Hans KO-förlust mot Ngannou i mars betyder att dem numera är 1-1 efter att Miocic tagit hem ett domslut mot knockoutkungen i januari 2018.

 — Jag har inte sett [returmatchen] än, sade Miocic. Jag kommer så småningom, men jag har inte ännu. Många saker hade kunnat vara bättre. Tyvärr var det hans kväll. Han träffade mig med ett bra slag.


HETAST JUST NU


Stipe Miocic vill ha en titelchans mer än något annat

Efter att Miocic förlorade titeln så kom tungviktsklassen att falla i något av en kaosartad situation.

Många trodde att Ngannou skulle möta Jon Jones i sitt första titelförsvar, men UFC lyckades inte komma till en överenskommelse med “Bones” Jones.

UFC kom sedan inte att acceptera Ngannous tidsram och valde istället att boka in en titelmatch om interimbältet i början av augusti. Ciryl Gane besegrade Derrick Lewis och kommer nu att bli nästa man att utmana om tungviktsbältet.

Miocic kände sig lite snopen att han inte ens blev tillfrågad, men han säger att han antagligen inte hade kunnat ta matchen ändå. Han har nämligen haft fullt upp med att utöka familjen med ytterligare ett barn. Nu har dock Miocic dock siktet inställt på UFC-titeln.

— Jag vill definitivt ha en titelchans för möjligheten att få tillbaka mitt bälte. Det är vad jag hade älskat. Det är definitivt det jag siktar på. Jag lipar inte över det, men jag känner att jag förtjänar det.

Även om det inte nödvändigtvis kommer vara en kamp om en titel så säger Miocic att han gillar idéen om att möta Jones, trots att Jones gett honom nobben.

 — Jag slåss mot vem som helst, sade Miocic. Jag har sagt det från dag ett, jag slåss mot vem som helst, och jag kommer att slåss mot alla som de ställer framför mig. Men det är det man siktar på, [att möta] en av de bästa slagskämparna genom tiderna (Jones). Han skulle vara en fantastisk atlet att ha på mitt CV.

Med fram tills att han satt pennan på papper så håller sig Miocic aktiv. I helgen kommer han bland annat att vara på plats när den forna UFC-mästaren Tyron Woodley gör sin boxningsdebut mot Jake Paul. Trots ett nytt barn, sidoprojekt och stjärnstatus så har dock Miocic bara en sak i tankarna.

 — Jag vill bara ha tillbaka mitt bälte, sade Miocic till MMAFighting. Det är allt jag egentligen tänker på. Jag har inte riktigt oroat mig för pensionen. Jag har kul, och så länge min kropp känns bra och jag har kul så fortsätter vi.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttStipe Miocic

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...