Pressad att fightas trots krisen – UFC-mästarens svar är klockrent!

✔ Stipe Miocic reagerar på Dana Whites ultimatum

Dana White har tidigare sagt att inga UFC-fighters ska känna sig tvingade att tävla under den rådande viruspandemin. Men i hans senaste uttalanden om tungviktsmästaren Stipe Miocic var tonen en helt annan.

Som MMAnytt rapporterade i går natt överväger UFC-bossen att dra in Miocics världstitel – om han inte försvarar bältet mot ex-mästaren Daniel Cormier snart nog. Detta trots att den välmeriterade titelhållaren inte ens kan träna hemma i Ohio, där gymmen är stängda för att minska smittspridningen.

– Lyssna, matcher kan bli av nu. Antingen så vill du slåss eller inte, har Dana White bland annat sagt.

Nu reagerar Miocic på Whites indirekta ultimatum – och svaret är lika klockrent som ödmjukt.


Stipe Miocic vs Daniel Cormier

Stipe Miocic (vänster) och Daniel Cormier (höger) väntas göra upp i ett tredje möte om tungviktstiteln, efter att ha säkrat varsin vint mot varandra. Fighten planerades bli av i augusti – men blir enligt Miocic försenad på grund av de nuvarande restriktionerna i den amerikanska delstaten Ohio, där han bor. “Jag sätter mig inte över någon annan person när det kommer till vad jag får och inte får göra,” skriver mästaren bland annat på Twitter – där han återigen betonar att hans gym måste hålla stängt på grund av pandemin. Foto: Diego Ribas-Ag Fight/MMAnytt


LÄS MER: Tungviktsmästaren kan förlora UFC-bältet – anledningen är helt galen

Stipe Miocic: “Kan inte kontrollera en global pandemi”

Stipe Miocic, 37, är inte bara en MMA-fighter – utan också en brandman på heltid, vilket han just nu väljer att lägga allt sitt fokus på. Räddningsstjänsten är förstås samhällsnödvändig även under en hälsokris, till skillnad från träningscenter.

I tre tweets gör Miocic nu sitt bästa för att reda ut läget – klar och tydligt. Så här skriver mästaren på Twitter:

– Jag vill fightas mot DC (Daniel Cormier, reds. anm). Det kommer att bli av, punkt slut. Jag kommer att ge mina fans vad de vill se. Mitt management har jobbat på datum med UFC. Just nu följer jag guvernör Mike DeWines rekommendationer och jag arbetar inom räddningstjänsten. Jag kan inte kontrollera en global pandemi.

– Min huvudcoach kan inte ens öppna sitt gym enligt lagen i nuläget. Jag sätter mig inte över någon annan person när det kommer till vad jag får och inte får göra. Ohio är nerstängt tills den 29 maj. Samma sekund som gymmet kan öppna, så börjar vi vårt träningsläger. Det är jätteenkelt. Jag har aldrig duckat en match mot någon.

– Jag har aldrig tackat nej till en fight, och jag kommer aldrig att göra det. Bälte nummer sex kommer snart.


RELATERAT: Stor MMA-ranking: Här är världens 50 bästa fighters – oavsett viktklass!


 

Kategorier
Senaste NyttStipe Miocic

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara