Stipe Miocic tänker bulka upp rejält – inför trilogimatch mot Francis Ngannou!

✔ "Kommer äta så mycket jag kan och bli stor & stark"

Stipe Miocic hoppas få ytterligare en chans mot UFC:s tungviktsmästare Francis “The Predator” Ngannou och har redan börjat planera inför en trilogimatch!

Inför UFC 260 var det mycket fokus på viktskillnaden mellan de två tungviktarna som gjorde upp om tungviktsbältet under galans huvudmatch. Miocic vägde in på 234 lb medans Ngannou nästan nådde den tillåtna viktgränsen med sina 263 lb.

Detta var något Miocic hade planerat med och såg som en fördel. Inför returmatcherna mot den före detta dubbelmästaren Daniel Cormier hade Miocic trimmat till kroppen och tappat i vikt för att vara den snabbare fightern av de två i buren.

Detta gav resultat då Miocic imponerade i deras två senaste matcher och var den kvickare samt mer uthålligare atleten. Trilogin slutade 2-1 till Miocics favör och Cormier pensionerade sig strax därefter.


HETAST JUST NU


Stipe Miocic tänker gå upp i vikt mot Francis Ngannou!

Trots att Miocic såg ut att vara i riktigt god form mot Ngannou visade det sig att det inte var tillräckligt. “The Predator” tog kontroll över matchen och höll sig lugn och sansad i väntan på en chans att avsluta Miocic.

I den andra ronden fick Ngannou in en rejäl träff som knockade Miocic. Ngannou följde upp med smällar på en redan medvetslös Miocic innan domaren hann stoppa matchen. Med segern tog Ngannou bältet från Miocic och en ny mästare var krönt.

I en intervju på “The Pat McAfee Show” nämner Miocic att han hoppas få en chans att ta tillbaka vad han anser är “sitt”.

– Jag vill ta tillbaka vad som är mitt! Det är “bulking-säsong”, jag kommer äta så mycket jag kan och bli stor och stark. Jag kommer försöka väga 250 lb, förra gången vägde jag 230 lb. Inte för att jag försökte utan som ett resultat av träningen.

– Jag kommer verkligen försöka att gå upp i vikt, lägga på mig mer massa. Det kändes bra inför senaste matchen men jag tror att 10 kilo kommer hjälpa mig. Jag kommer vara mycket starkare och det behövs mot en stor grabb som Ngannou, säger Miocic.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Stipe Miocic (@stipemiocic)

Ifall en trilogimatch mot Ngannou blir aktuellt återstår att se. I dagsläget verkar det som att nästa utmaning för “The Predator” blir ett returmöte mot den topprankade och hårt slående Derrick Lewis.

 

Är det rätt beslut av Miocic att bulka upp?

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
NyheterSenaste NyttStipe Miocic

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...