Tv-stjärnan Liam Pitts säker inför MMA-debuten: “Vet vad jag är kapabel till”

✔ "Är inte bara en 'profil', jag är en fighter!" ✔ Tippar - då blir Khamzat UFC-mästare!

Den 26 februari går Fight Club Rush (FCR) 11 av stapeln i Västerås och  matchkortet håller på att färdigställas. Bortsett från ett flertal namn som redan är kända inom MMA-Sverige så kommer dessutom tv-profilen Liam Pitts att göra MMA-debut! Matchen, som går i bantamvikt, kommer dessutom att sändas på världsledande UFC Fight Pass – den största streamingplattformen för kampsport i världen.

Pitts, 18, är van vid rampljuset då han är son till låtskrivaren samt Idol-jurymedlemmen Laila Bagge och musikern Mason Pitts. Vad många utomstående inom MMA-Sverige inte känner till däremot är att Pitts är precis lika van vid att träna och tävla inom kampsport.

Nu när han är klar för en match i A-klass-MMA är det dock perfekt tillfälle för Pitts att presentera sig för MMA-Sverige.

Den unge talangen började träna judo redan vid sex årsålder och har inte lämnat kampsporten sedan dess. Han har dessutom mycket erfarenhet inom brottning och kan stoltsera med ett SM-guld i brottning.

– Det är oftast bara de i den här lilla MMA-cirkeln som vet vad jag har gjort, berättar Pitts i en intervju med MMAnytt.  Men jag har hållit på med brottning, gått några matcher i brottning, vann SM.

– Jag påbörjade min elitsatsning när jag var fjorton kanske, så det har varit ett par år sedan jag gått all in, fortsätter Pitts. Det ändrades väl från att vara en hobby till att bli karriär. När jag var tretton, fjorton så insåg jag att det var det jag ville göra.

Pitts har, liksom många inom modern svensk MMA, inspirerats och motiverats av vår egna UFC-hjälte Alexander “The Mauler” Gustafsson. Med tre titelmatcher, en match i UFC:s Hall of Fame och fler imponerande insatser än vad går att räkna upp så har  Gustafsson banat vägen för dagens talanger och morgondagens UFC-stjärnor.

– När man såg Alex [Gustafsson] när jag var liten till exempel och så såg man att en svensk åstadkom det som han åstadkom. Då blir man typ “Wow, om han är svensk och kan komma så långt så kan man göra det själv om man om ger sig själv med rätt människor och rätt träningsläger och rätt förutsättningar.”

När Pitts först började träna på Allstars Training Center i Stockholm så hamnade han med ett minst sagt gott sällskap. I dagsläget är Khamzat Chimaev den hetaste svensken i UFC och det är ett privilegium att träna under honom.

Khamzat, tillsammans med den oerhört lovande Bilal Tepsaev, började med att lära Pitts grunderna vad gäller MMA-brottning, och kunde på så sätt bygga på men även utveckla Pitts styrkor och grunder.

Numera sparras Pitts mest med fighters i sin egen viktklass – vilket det finns gott om på Allstars.

– Jag har ju bra coacher det är Andreas Michael och Mohammed Babadivand som huvudcoacher, så jag har ett bra team runtom mig.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liam Pitts (@liampitts03)


HETAST JUST NU


“Skiter i vem jag möter om jag ska vara helt ärlig”

Det hade varit enkelt att rida in på meriter från TV och föräldrarnas framgång. Det är dock inget som Pitts är intresserad av. Han tränar oerhört hårt, satsar ordentligt, och har sakta men säkert byggt upp sina färdigheter inför FCR 11.

På många sätt så har Pitts mer att bevisa för MMA-Sverige än andra fighters, men det gör han gärna i buren.

– Jag tycker jag har bevisat tillräckligt liksom, fortsätter Pitts. Nu har jag vunnit SM, det är inte många som gör det, redan där så har jag bevisat att jag inte bara är en “profil”, jag är en fighter. Men absolut, så är det varje tävling, varje form av kampsport, varje fight: du måste alltid bevisa något. Men jag känner inte att jag har så mycket att bevisa för mig själv för jag vet redan vad jag är kapabel till, det är mer för andra i sådana fall.

Många inväntar spänt annonseringen av Pitts motståndare. Hittills finns det ett stort antal MMA-fighters som visat intresse för att välkomna Pitts till MMA – och 18-åringen är knappast petig..

– De har erbjudit några stycken, jag har sagt “ja” till alla. Så jag vet inte, det är inte på min planhalva just nu. De erbjöd mig några stycken inte någon specifikt så. Men jag skiter i vem jag möter om jag ska vara helt ärlig.

Med en lång och lyckad träningsrelation till glödheta Khamzat så har Pitts god insyn i och höga förhoppningar vad gäller UFC-stjärnans karriär.

Det råder för tillfället mycket rykten kring en potentiell match mot den topprankade forne titelutmanaren Gilbert Burns – men inget som är officiellt. Om allt går som det ska så tror Pitts att Khamzat blir UFC-mästare innan året är slut.

– Det beror helt på om de ger [Khamzat] en match, det är bara det det handlar om egentligen. Men jag tror han kommer få en till match nu och efter den kommer det nog bli titelfight. Så jag tror han kan bli [UFC-mästare] vid slutet av året.

Pitts vill inte avslöja alltför mycket inför hans framemotsedda MMA-debut.

– Jag vill inte ge bort för mycket, men [förvänta er] ett “well rounded game”. Det här blir lite av ett “coming out party”, det blir att hamna på kartan.

Det återstår att se vem Pitts möter i sin A-klassdebut på FCR 11 men oavsett så kommer han ha stora förväntningar att leva upp till – något han är mer än redo att göra.

Vem borde Liam Pitts möta på Fight Club Rush 11?

 


Missa inte: Svenske stjärnan Tobias Harila får ny match – möter Bellatorveteran!


Speltips inför UFC Vegas 46: Kattar vs Chikadze

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända då de på nytt intar UFC Apex i Las Vegas!

I huvudmatchen får vi se de lovande talangerna Calvin Kattar och Giga Chikadze ryka ihop. Det är Kattars första match sedan hans tuffa förlust mot den forna UFC-mästaren Max Holloway.

Kattar hade dessförinnan två imponerande vinster mot UFC-veteranen Jeremy Stephens och Dan Ige. Chikadze har i sin tur en vinstsvit på nio raka och tre raka avslut mot bland annat Cub Swanson och Edson Barboza.

MMAnytts samarbetspartner Bet365 har självklart oddsen du behöver för att sätta guldkant på årets första UFC-gala. Ta en närmare titt på oddsen i huvudmatchen och berätta för oss vem du tror kommer att vinna!

Kattar via TKO/KO/DQ/SubmissionChikadze via TKO/KO/DQ/Submission: 2.10

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...