Stjärnmanagern avslöjar sanningen bakom Khamzat Chimaevs avbokade match

✔ "Låt det ta den tid som behövs!"

I ett nytt uttalande från stjärnmanager Ali Abdelaziz har vi fått bekräftat att det är på grund av komplikationer från covid-19 som Khamzat Chimaev behövde ställa in sin planerade huvudmatch.

I tisdags stod det klart att Stockholmsbaserade Khamzat blivit tvingad att dra sig ur sitt planerade möte mot världstrean Leon Edwards den 20 januari. Vid stunden gavs ingen anledning till varför succésvensken dragit sig ur matchen.

Nu vet vi att det handlar om problem med lungorna som uppstått efter Khamzats insjuknande.

– Khamzat fick coronaviruset och när han kom tillbaka till gymmet hade inte hans lungor återställt sig till hundra procent. Han behöver tid för att hans lungor ska återhämta sig. Just nu handlar det om att låta det ta den tid som behövs.


HETAST JUST NU


Leon Edwards testade också positivt

Khamzat gjorde din UFC-debut i juli detta år och vann sina två första matcher på blotta tio dagar. Den första matchen var i mellanvikt och medan den andra gick i weltervikt.

Khamzat återvände sedan i september där han brutalt knockade Gerald Meerschaert som resulterade i årets snabbaste KO. Detta ledde oss till ett möte mot topprankade “Rocky” Edwards. Edwards har i dagsläget en vinstsvit på åtta matcher i rad och är rankad #3 i weltervikt.

Matchen var tänkt att ske i december men behövde skjutas upp när Edwards testade positivt för covid-19. Han drabbades hårt och gick ner flera kilo och kunde inte träna under en längre tid. När Edwards så småningom fick klartecken att återuppta sin träning kunde matchen mot Khamzat bokas in på nytt.

UFC har ännu inte gått ut med en ersättare till Edwards, som har uttryckt sitt intresse för att vara kvar på kortet. Om vi får ett nytt huvudkort på UFC Fight Night 185 eller ifall Edwards vs. Khamzat bokas in en tredje gång återstår att se.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...