Så mycket spenderar UFC – på sina virustest: “Helt galet”

✔ Miljonbeloppet ✔ Så många gånger kommer svenska UFC-stjärnorna att testas

Inom kort kommer de svenska UFC-stjärnorna att bege sig till Fight Island i Abu Dhabi för att tävla – och även genomgå en hel del virustest.

Den 18 juli återvänder den svenske världsfemman Jack Hermansson till oktagonen då han tar sig an den före detta titelutmanaren Kelvin Gastelum.

Den 25 juli bjuder i sin tur på den svenska UFC-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafssons tungviktsdebut och Pannie Kianzads fjärde match i den världsledande MMA-organisationen.


Relaterat till svenska UFC-stjärnorna:


Så mycket betalar UFC – för sina virustest

För att försäkra sig om att ingen riskerar att bli smittad av coronaviruset så har UFC implementerat en mängd riktlinjer som nu gjorts offentliga.

“The Mauler” Gustafsson, “The Joker” Hermansson och “Banzai” Kianzad kommer alla att behöva flyga från en av fyra städer: Las Vegas, London, Sao Paulo eller Moskva.

De svenska UFC-stjärnorna kommer också att behöva genomgå hela fem virustest under sin vistelse. En gång innan avgång, en gång på flygplatsen efter de landat, en gång på hotellet, en gång innan galan och en gång efter galan.

UFC-chefen Dana White uppgav under en intervju med Sportsnet hur mycket de spenderar på virustest. I samband med två galor i maj så gjorde UFC över tusen virustest.

 – Vi testar oss helt galet mycket. Den här veckan, inte inkluderat lördagen, bara denna veckan så kommer vi att göra över 1100 test. Det är dyrt. Allt som allt så är det antagligen $130-135 per virustest.

Under endast en vecka så gjorde UFC alltså över 1100 virustest för ca. $130-135 styck, vilket ger dem en räkning på runt $150,000, närmare 1,4 miljoner kronor.

Enligt egen utsago så tror UFC-chefen White att han är en av de mest testade människorna på jorden. Han har gjort mer än fem virustest än så länge.

View this post on Instagram

Test number 3. COVID19 free

A post shared by Dana White (@danawhite) on

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara