Stjärntränaren avslöjar – Detta gör Islam Makhachev bättre än Khabib!

✔ "Det som Makhachev har och som Khabib aldrig varit lika bra på är..."

Den forne lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och Islam Makhachev har varit varandras träningspartners sedan starten av deras MMA-karriärer. Inledningsvis hade de Abdulmanap Nurmagomedov som huvudtränare men sedan hans bortgång har Javier Mendez fått huvudansvaret.

Khabib valde att pensionera sig i oktober förra året och det annonserades officiellt av UFC i mars detta år att han gått i pension. Nu är det många som tror att Makhachev kommer bli mästare likt sin träningskamrat Khabib och dominera lättviktsdivisionen.

I en intervju med ESPN framkom det att en som tidigt trodde att Makhachev är en framtida mästare var tränaren Abdulmanap.

– Khabibs pappa sa till mig hela tiden att när Khabib går i pension kommer jag bli nästa mästare. Därför måste jag se till att det händer, jag behöver göra det för att han sa det och trodde på mig, sade Makhachev.


HETAST JUST NU


Javier Mendez avslöjar vad Islam Makachev gör bättre än Khabib!

Mendez medverkade i “Real Quick with Mike Swick Podcast” nyligen och avslöjade vad Makhachev är bättre på än Khabib.

– Det som Islam har och som Khabib aldrig varit lika bra på är kast, judokast, leg sweeps och leg trips, sade Mendez. Khabib kan göra det men inte på samma nivå som Islam. Helt plötsligt när man tränar med Islam så är man i luften och flyger iväg.

– Men Khabib är mer illasinnad och kontrollerar dig, hela hans kropp kontrollerar dig. Hans ben, tår, armar, allt används för att låsa fast dig på plats. Han är mer explosiv och Makhachev är smidigare på övergångar, men båda är fantastiska på marken!

Makhachev tävlade nyligen på UFC Vegas 31 i juli och bjöd på en dominant prestation under galans huvudmatch mot Thiago Moisés. Makhachev besegrade Moisés via submission (rear-naked choke) i den fjärde ronden och utökade sin segersvit till åtta matcher i rad!

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khabib NurmagomedovNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...