Stjärntränaren försvarar Israel Adesanyas insats på UFC 276: “En sann mästare!”

✔ "De har en primitiv förståelse av sporten" ✔ "Han hade en dålig kväll och kunde ändå göra det han gjorde"

Israel Adesanya försvarade sin titel på UFC 276 förra helgen under galans huvudmatch när han tog sig an topprankade Jared Cannonier. Vinsten kom via ett enhälligt domslut efter att han dominerat sin motståndare i större delen av matchen.

Men efteråt var det flera som reagerade på Adesanyas prestation och det var många fans runt om i världen som tyckte att han var alldeles försiktig och inte tog några större chanser att försöka avsluta matchen. En av de som inte var imponerade av Adesanyas titelförsvar var filmstjärnan Chris Pratt som var på plats och kallade hans prestation för “tråkig”.

Nu har stjärntränaren Eugene Bareman svarat på kritiken i en intervju med Submission Radio där han ger sin syn på hur “The Last Stylebender” hanterade situationen.

– Kolla här, jag tänker inte skylla det på Cannonier, sa Bareman. Det är två fighters i en fight, eller hur? Och mellan de två personerna så listar de ut hur matchbilden kommer se ut.

– De har interaktionerna, känslorna och en vibe mellan varandra och utefter det bestäms det hur matchen utspelar sig. Man kan inte skylla det hela på Cannonier och inte heller på Israel. Men man kan skylla på både Cannonier och Israel. Det är två fighters i en fight.


HETAST JUST NU


Eugene Bareman vill inte se Israel Adesanya ta onödig skada

Bareman menar på att de som inte fann matchen underhållande endast är ute efter vilda krig som t.ex. när Justin Gaethje tog sig an Michael Chandler på UFC 268 förra året. Vidare går han in på hur han coachar sina atleter till att inte ta onödig skada under deras matcher.

– De har en primitiv förståelse av sporten och de vill endast se en fight som de tror att en match ska se ut. De vill se Gaethje mot Chandler – vilket är okej, det är utmärkt underhållning.

–  Men mina fighters vill ha barn och kunna njuta av livet framöver. De kommer lyckas med spektakulära knockouts och ha spektakulära matcher, men de kommer träna på konsten att träffa och inte själva bli träffade.

– Detta för att de vill leva långa, lyckliga och framgångsrika liv. Och om ni inte tror mig så låt oss se efter 10 eller 15 år från och med nu och se hur mina grabbar mår.

– Adesanya är mästaren. Han är en av de bästa i världen. Han hade en dålig kväll och kunde ändå göra det han gjorde. Det är vad mästare är gjorda av! Han är en sann mästare!

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...