Stor kontrovers kring invägningen: “Khabib klarade inte av vikten”

✔ "MASSIVT fel - värt kanske tiotals miljoner av dollar!" ✔ VIDEO: här är inspektörens påstådda felsteg

Dietisten Mike Dolce säger att lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov missade vikten inför helgens titelmatch mot Justin Gaethje.

Dolce, som arbetat med några sportens största stjärnor, påstår att ett enormt misstag gjorts. Han pekar dock inte fingret mot Khabib utan säger att det istället är inspektören som gjort ett fel.

 – Något mycket oroväckande hände vid invägningen av UFC 254: Khabib Nurmagomedov mot Justin Gaethje, sa Dolce i sin video. När Khabib steg på skalan så gjorde inspektören – antingen genom ren inkompetens eller avsiktligt – ett massivt misstag som kanske är värt tiotals miljoner av dollar.

– Enligt mitt expertutlåtande så måste jag tyvärr säga att jag inte tror Khabib skulle klarat av att väga in i lättviktsklassen på detta försök. Nu var dock Khabib den första personen på skalan och han hade haft tid att gå ned mer i vikt om han var fysiskt kapabel…

 


Relaterat


Klarade Khabib vikten inför titelmatchen mot Gaethje?

Den typ av våg som UFC använder sig av är mer korrekt än en digital våg, men behöver å andra sidan lite längre tid för att avläsas. Enligt Dolce så låter inte inspektören vågen att stabiliseras innan han säger att Khabib klarat vikten.

[Pekarn] går i en uppåtgående bana och den måste balansera, påstår Dolce. Den studsar inte och stabiliseras inte i mitten. Den går upp och betyder att [Khabib] är över vikten. Det är inte korrekt.

Nu ställer sig många frågandes inför Khabibs invägning. Många kommenterar och backar upp Dolces påståenden medan många också försvarar Khabib inför hans titelmatch mot Gaethje.

En av dem är UFC-fighter Deron Winn som ger en inblick i processen:

 – Bara så ni vet så låter UFC dig att väga in i ett bakre rum innan du går till den officiella invägningen, skriver Winn. Du får inte gå på den officiella vågen om du inte klarat vikten. Speciellt inte om du är första man på vågen.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara