Storgalan UFC 262 förlorar Nate Diaz vs Leon Edwards

✔ Diaz vs Edwards gör istället Adesanya sällskap i Glendale

Den mycket efterlängtade matchen mellan Nate Diaz och Leon Edwards kommer inte längre att ta vid under UFC 262 den 15 maj. Anledningen är att Diaz skadat sig under sitt träningsläger och inte kommer att kunna tävla som planerat.

Lyckligtvis är skadan inte särskilt allvarlig, vilket betyder att mötet istället kommer att ta vid under UFC 263 den 12 juni. Nyheten rapporterades först av Yahoo! Sports.

Welterviktsmötet kommer att köras i fem ronder, trots att det varken kommer att vara en huvudmatch eller en kamp om en titel. Det betyder att UFC 263 kommer att bjuda på tre femrondare:

  • Titelmatch i mellanvikt: Israel Adesanya (c) vs Marvin Vettori
  • Titelmatch i flugvikt: Deiveson Figueiredo (c) vs Brandon Moreno
  • Weltervikt: Nate Diaz vs Leon Edwards

HETAST JUST NU


UFC 263: Nate Diaz vs Leon Edwards

Att högprofilerade MMA-matcher behövts att bokas om eller ställas in har tyvärr kommit att bli en trend de senaste dagarna.

Helgens UFC Vegas 26 förlorade både sin huvudmatch mellan TJ Dillashaw vs Cory Sandhagen samt veteranmötet Donald Cerrone vs Diego Sanchez på några dagar. Även helgens Bellator 258 tappade en av sina stormatcher då Antony “Rumble” Johnson vs Yoel Romero ställdes in.

Tyvärr har dessa typer av missöden kommit att drabba “Rocky” Edwards mer än någon annan. Britten har bokats in och fått massor av matcher inställda och när han väl gjorde sin comeback mot Belal Muhammad blev matchen ogiltigförklarad efter en rejäl ögonpetning.

Leon har inte förlorat på nio matcher och innehar tredjeplatsen i welterviktsklassen. Mötet mot Diaz är en av hans viktigaste, trots att Diaz inte är rankad överhuvudtaget.

Diaz är en av UFC:s mest populära fighters efter två extremt populära matcher mot Conor McGregor under 2016. Sedan dess har han tävlat två gånger. En gång då han besegrade ex-mästaren Anthony Pettis och en gång mot Jorge Masvidal.

Matchen mot Masvidal var om det symboliska BMF-bältet och slutade med en TKO-vinst för Masvidal på grund av ett läkarstopp emellan tredje och fjärde ronden. Det är nu över 1,5 år sedan Diaz klev in i buren.

Kategorier
Nate DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara