UFC Fight Night-Phoenix- Renan Barao © Joe Camporeale-USA TODAY Sports
UFC Fight Night-Phoenix- Renan Barao © Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Medan du sov: Två stora namn mister sina UFC-kontrakt

✅ Var tidigare obesegrad i trettiotvå matcher...

Att MMA-världen har enorma toppar och dalar har nog få fighters fått erfara lika hårt som den före detta bantamviktsmästaren Renan Barao.

Barao började sin karriär med en submission-förlust men skulle sedan lyckas sätta ihop en av de mest imponerande segersviterna i MMA-historien då han mellan 2005-2014 gick obesegrad i trettiotvå matcher (!) och vann UFCs bantamviktsbälte.

Efter att ha förlorat sin titel mot T.J. Dillashaw i maj 2014 så lyckades dock Barao aldrig återvända till sina glansdagar och nu står det klart att den före detta mästaren har blivit av med sitt UFC-kontrakt.

Tyvärr kommer Barao säkerligen att bli mest ihågkommen för de tio matcherna i samband med sin titelförlust mot Dillashaw.

Den numera 32-åriga brasilianaren förlorade åtta matcher, missade vikten två gånger, hoppade mellan viktklasser och samlade slutligen ihop en förlustsvit på fem raka innan han blev av med sitt UFC-kontrakt.


Missa inte: Dana White avslöjar varför Conor McGregor tog matchen i weltervikt


Liz Carmouche förlorar sitt UFC-kontrakt

Även Liz Carmouche har släppts av UFC efter mer än sex år med företaget.

“Girl-Rilla” Carmouche är en riktig pionjär inom kvinnlig MMA då hon bland annat tävlade i UFCs allra första kvinnliga MMA-match då hon tog sig an Ronda Rousey i en titelmatch i bantamvikt i februari 2013.

Under sin UFC-karriär kom Carmouche att vinna fem matcher och förlora fem, och i sin senaste match fick hon chansen att kämpa om flugviktstiteln mot Valentina Shevchenko.

Carmouche hade redan en vinst över Shevchenko i 2010, men lyckades inte lika bra i UFC då hon förlorade via domslut efter fem ronder.

 

Tog UFC rätt beslut gällande Barao och Carmouche?

 

 

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara