Stortalangerna klara för Superior Challenge 19!

✅ Se det uppdaterade matchkortet här!

Ytterligare två matcher är nu officiella för nästa månads Superior Challenge 19. Först och främst står det nu klart att den svenske stortalangen Robin Roos (1-0) kommer att möta Jeanpier Basauri (0-1), som MMAnytt tidigare rapporterat.

View this post on Instagram

@robinprettyboyroos 🇸🇪 vs 🇸🇪 @jeanpierbasauri 👊🏼 at Superior Challenge 19 on may 11th at Cirkus arena in Stockholm. ⚡️⚡️TICKET LINK IN BIO⚡️⚡️ @Viaplay @ViaplayFighting @ViaplaySport @CleanDrink @TV10 @fitetv @Becomeanathlete @jabb.se @Spitfire @HagaHealthClub @cirkusarenor #SuperiorChallenge #sc19 #MMA #Viaplay #ViaplayFighting #CleanDrinks #TV10 #BecomeanAthlete #Jabb #FiteTV #Spitfire #HagaHealthClub #Cirkus #fight #fighter #Live #Event #MMAgala #gala #underhållning #entertainment #sport #stockholm

A post shared by SuperiorChallenge (@superiorchallenge) on

Welterviktsmötet kommer att äga rum på galans underkort. Detta hade Superior Challenge-grundaren Babak Ashti att säga om mötet:

– Både Robin och JP visade i sina proffsdebutmatcher att de är ganska allround och det ska bli väldigt kul att se de mötas igen fast som proffs. Det ligger mycket prestige i den här matchen. Inte bara för att det är två unga talanger på väg upp i karriären utan främst för att det är en laddad rematch. Det blir nog en underhållande match som jag verkligen ser fram emot, säger Ashti.

Läs mer: David Bielkheden klar för match på Superior Challenge 19

Dessutom: Altas vs. Silva

Förutom mötet mellan Roos och Basauri står också ett spännande möte i fjädervikt klart för galan. Det handlar om Serdar Altas (3-0) vs. Jhonata Silva (6-1). Altas – en världsmästare i A-klass – har hittills avslutat alla sina motståndare som proffs, och hoppas nu göra detsamma mot den mer rutinerade brassen.

Även det här mötet kommer att äga rum på galans underkort. Ashti kommenterar matchningen:

– Serdar är en supertalang och han har samlat på sig mycket erfarenhet som amatör. Som proffs har han mött tuffa fighters och avslutat samtliga. Men Jhonata är en ny sorts utmaning, och en ny nivå motståndare som Serdar aldrig mött tidigare, men jag tycker definitivt att han är redo för den här nivån. Det lutar åt att det blir en superteknisk och innehållsrik match med mycket action, säger Ashti.

Wojcikiewicz får motstånd, Westlund hoppar av

Under Galan – Lord of the Cage i helgen fick vi dessutom både bra och dåliga nyheter om det kommande Superior Challenge-eventet. I sin segerintervju lät nämligen stjärnskottet Bartosz Wojcikiewicz (3-0) avslöja att han förväntas möta Ivan Zidar (4-2), även om matchen inte är officiell ännu.

Bartosz Wojcikiewicz vann i helgen mot Ukrainas Nazariy Danylyuk. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Samtidigt står det klart att Gävles Adam Westlund (1-0) tvingas dra sig ur galan efter sin otäcka träningsolycka.

Relaterat: Gävlestjärnan om märkliga knepet: “Spartanerna gjorde det”

Superior Challenge 19: Nunes vs. Sköld äger rum på Cirkus i Stockholm den 11 maj. Kolla in det uppdaterade matchkortet nedan!

Uppdaterat matchkort för Superior Challenge 19:

Huvudkort:

  • Titelmatch i fjädervikt: (C) Diego Nunes vs. Simon Sköld
  • Titelmatch i mellanvikt: (C) Dylan Andrews vs. Nico Musoke
  • David Bielkheden vs. Silmar Nunes
  • Karl Albrektsson vs. TBA
  • Rostem Akman vs. Juho Valamaa

Underkort:

  • Bartosz Wojcikiewicz vs. Ivan Zidar*
  • Serdar Altas vs. Jhonata Silva
  • Robin Roos vs. Jeanpier Basauri
  • Moraad Moreno vs. Mika Kuronen

*Ej officiellt bekräftad.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara