Straff för trash talk? Dana White rasar: “Sinnessjukt”

✅ UFC-bossen går hårt emot kontroversiella förslaget: "Olagligt"

Efter att Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor fått sina straff från NSAC (Nevadas atletiska kommission) har kommissionen börjat titta på möjligheterna att bestraffa sina fighter som går för långt i sitt trash talk inför matcher.

NSAC trötta på trash talk – tänker börja straffa fighters som går för långt

– Vi kommer behöva diskutera bombastiska fighters, saker de säger inför sina matcher och vad konsekvenserna bör vara när det går för långt, sade NSAC:s Anthony Marnell under ett möte tidigare i veckan.

“Galet – är sinnessjukt”

Detta har fått Dana White att reagera. I en nylig intervju går UFC-presidenten hårt åt kommissionens förslag.

– Jag tycker att det är galet. Jag tycker att det är sinnessjukt. Jag tror först och främst att det är emot grundlagen. Jag tror inte att det går att göra på ett lagligt sätt. De här killarna går in i en bur och slår varandra i ansiktet, de får slå varandra medvetslösa, de får strypa ut varandra – men de får inte säga elaka saker till varandra? Det är ganska löjligt, säger White under gårdagens presskonferens.

Den här gången straffades inte McGregor för sitt skitsnack över huvud taget – i stället fick han 6 månaders avstängning och 50 000 dollar i böter för sitt agerande i samband med efterspelet av UFC 229. Samtidigt straffades hans motståndare Khabib Nurmagomedov med nio månaders avstängning och hela 500 000 dollar i böter.

Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara