Succé-comeback för Marcus Kowal – vinner sista matchen via submission

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Svensken stryper ut Benji Gomez på CXF 11 ✅ Avslutar karriären framför hemmapubliken i LA

Nyligen gick den svenske MMA-fightern och tidigare MMAnytt-reportern Marcus Kowal sin sista match i en av Kaliforniens större MMA-organisationer – California XTREME Fighting.

Det var på CXF 11 i Los Angeles – där Kowal bor – som 40-åringen tog sig an 29-åringen Benji “The Brawler” Gomez i en bantamviktsdrabbning som redan på förhand var bestämd att bli hans avskedsfight.

Rear-naked choke – i första ronden

Matchen kunde inte ha slutat mycket bättre för Kowal som fick till en submissionvinst redan i den första ronden. Efter att ha haft lite svårt att hitta rytmen ståendes gick svensken tidigt in för en nedagning och även om Gomez inledningsvis försvarade sig bra, så fortsatte Kowal att driva på innan han så småningom fick ner matchen till mattan.

Väl nere på marken var Kowal snabb med att ta rygg och få in krokarna, varpå Gomez kort därefter tvingades klappa ut till en rear-naked choke.

Marcus Kowal stryper ut Benji Gomez i den första ronden på CXF 11. Foto via Facebook/@CXFMMA

Kowal avslutar sin professionella MMA-karriär med ett matchfacit på 4-1-1. För Gomez del står han nu med totalt sex vinster och tio förluster.

Fortsätter fightas – mot rattfylleri

Kowals professionella tävlingskarriär må nu vara över, men det betyder inte att han kommer sluta den större fighten utanför buren. Som många kände till omkom nämligen hans då 15 månader gamla son Liam Kowal efter att ha blivit påkörd av en rattfyllerist den tredje september 2016.

Liam Kowal med mamma Mishel Eder (vänster) och pappa Marcus Kowal (höger).

Sedan sonens tragiska bortgång har Kowal och hans hustru Mishel Eder kämpat sida vid sida för att öka medvetenheten kring riskerna med rattfylleri, ändra attityden kring bilkörning och alkohol och framförallt jobba mot skärpt lagstiftning i USA. Ett av parets tydliga mål är att sänka den amerikanska promillegränsen från 0,8 till 0,4 promille.

Kowal vs. Gomez – se hela matchen här!

I videon nedan kan du se hela matchen mellan Kowal och Gomez (matchen börjar en timme och fem minuter in i sändningen).

Kategorier
Marcus KowalRekommenderatSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...