Succé för svenska boxaren Otto Wallin: “Största segern i karriären”

✔ Otto Wallin tar ytterligare ett stort steg mot världsmästartiteln!

Den svenska boxningsstjärnan Otto Wallin tog ytterligare ett stort steg mot världsmästartiteln då han inatt besegrade Dominic Breazeale i Connecticut.

Matchen gick alla tolv ronder och svensken stod slutligen som segrare med siffrorna 116–112, 117–111 och 118–110. Det var Wallins första match sedan augusti 2020, då han avslutade Travis Kauffman via TKO.

Wallin har nu tjugotvå vinster och en förlust i ringen. Han klassar dock nattens vinst som den allra främsta.

– Det här är min största seger i karriären, sa Wallin till SVT Sport. Men nu gäller det att jobba vidare för fler segrar som den här.

Vinsten kom inte lätt. Trots att svensken pressade på och kontrollerade matchen så var Breazeale hela tiden farlig. Wallin var aldrig i fara men amerikanen återvände starkt i de senare ronderna.

– Han kändes hungrig, måste jag säga, fortsatte Wallin. Han ville nog bevisa att han inte är slut än även om han kom från en tung förlust i sin senaste match. Jag har kollat mycket på honom och vet att han är extra farlig när han själv är skakad.

– Då är det många motståndare som gått efter honom och själva åkt i backen. Med det sagt tror jag att jag hade kunnat pusha honom lite mer för att få ett avslut.


MISSA INTE


Vad väntar Otto Wallin?

Helgens vinst visar att Wallin förtjänar att nämnas med tungviktsklassens elit. 2019 mötte han världsstjärnan Tyson Fury och trots en poängförlust så imponerade svensken stort och satte sig själv på kartan.

I en intervju med MMAnytt sade Wallin att han är intresserad av en returmatch. Han är dessutom säker på att tungviktsmötet hade utspelat sig på ett annorlunda sätt.

– Jag tycker att jag har utvecklats mycket sedan matchen mot Fury. Får jag möta honom igen så tror jag att jag har en klar chans att vinna.

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...