Superior Challenge 18: Matchkort, TV-tider & info

✅ Se all information du behöver för att se galan här på MMAnytt ✅ Welterviktstiteln står på spel, två fighters kan få titelchans

Nu på lördag fortsätter 10-årsfirandet för Sveriges största MMA-organisation, när Superior Challenge 18 går av stapeln i Victoriahallen i samband med Fitnessfestivalen på Stockholmsmässan.

Det som väntar oss är ett av organisationens mest spännande matchkort hittills och i den här artikeln hittar du allt du behöver veta inför eventet.

Simon Sköld går returmatch, Musoke och Albrektsson fightas i de delade huvudattraktionerna

Hemmafavoriten Simon Sköld går huvudmatch i en rematch mot finnen Jerry Kvarnström som senast bröt svenskens fina vinstsvit via submission i den tredje ronden. Detta blir Skölds första huvudmatch och han har förutspått att han blir den som avslutar i den sista ronden den här gången.

Nico Musoke gör återkomst till Superior Challenge sedan han blivit släppt av UFC, och tar sig an Daniel Acacio i mellanvikt – en match som kommer ge vinnaren en titelmatch mot den regerande mästaren Dylan Andrews. Lätt tungviktaren Karl Albrektsson kommer att ställas mot tufft motstånd i form av den forne UFC-fightern Josh Stansbury – även vinnaren i den matchen kommer tilldelas en titelchans mot Joachim Christensen.

David Bielkheden försvarar titeln, heta talanger debuterar på underkortet

Superior Challenges welterviktsmästare David Bielkheden kommer att göra ett titelförsvar, förvånansvärt nog inte i huvudmatchen, då han tar emot den polske forne UFC-fightern Marcin Bandel. Utöver det kommer vi få se spännande proffsdebuter från bland andra Irman Smajic, Fannie Redman och Adam Westlund.

Superior Challenge 18: Officiellt matchkort, livestream & TV-tider + biljettinfo

Allt utom förmatchen på Superior Challenge 18 streamas live online på Viaplay. Huvudkortet sänds dessutom live på TV10.

Huvudkort (21.30):

Sänds live på TV10 och Viaplay

Catchvikt (67 kg): Simon Sköld vs. Jerry Kvarnström

Mellanvikt: Nico Musoke vs. Daniel Acacio

Lätt tungvikt: Karl Albrektsson vs. Josh Stansbury

Titelmatch i weltervikt: David Bielkheden (C) vs. Marcin Bandel

Catchvikt (68 kg): Michel Ersoy vs. Fouad Mesdari

Lättvikt: Guram Kutateladze vs. Guilherme Cadena Martins

Underkort (19:00):

Sänds live på Viaplay

Weltervikt: Rostem Akman vs. Shah Hussein

Flugvikt: Serdar Altas vs. Bilal Musa

Bantamvikt: Bartosz Wojcikiewicz vs. Lucas Tenorio

Catchvikt (75 kg): Adam Westlund vs. Christopher Jeanpier Basauri

Catchvikt (54 kg): Anna Astvik vs. Elin Öberg

Tungvikt: Irman Smajic vs. Malik Jahmaze

Förmatch (18:00):

Catchvikt (50 kg): Fannie Redman vs. Tiia Kohtamäki

Det finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar till galan, pris mellan 349 och 1499 kronor. Surfa in på superiorchallenge.com för att boka dina platser och läsa mer om eventet.

Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara