Diego Nunes (vänster) och Simon Sköld (höger). Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Tittarsuccén – så många såg Superior Challenge 19 i helgen!

✅ Bekräftat: Så här många TV-tittare drogs in av stora MMA-galan

Helgens Superior Challenge 19 blev återigen en tittarsuccé.

Galan, som gick av stapeln på Cirkus i Stockholm i lördags, visades live på TV 10. Huvudmatchen var en stor titelfight i fjädervikt, där den svenske MMA-stjärnan Simon Sköld utmanade UFC-veteranen Diego Nunes. Nytt för i år var att även underkortet inkluderades i TV-sändningen – och nu står det klart hur många tittare eventet drog in.


LÄS MER: Superior Challenge 19: Fullständiga resultat


I ett pressmeddelande från Superior Challenge kunde organisationen, som är den största i Sverige, alldeles nyss avslöja att 240 000 personer såg eventet på TV. Detta är visserligen 10 000 färre än förgående gala, men sändningen hade samtidigt betydligt hårdare konkurrens då både Studio Eurovision och Ishockey-VM sändes samtidigt i public service-kanaler.

Superior Challenge 19 var det mest sedda programmet på TV 10 under lördagen, samt kanalens sjätte mest sedda program hittills i år. Detta innebär bland annat att den svenska MMA-galan hade fler tittare än Handbolls-VM.

Simon Sköld

Simon Sköld förlorade titelmatchen mot Diego Nunes, som var galans huvudattraktion. Foto: Stefan Romare / MMAnytt

Babak Ashti: “En oförglömlig kväll”

Enligt pressmeddelandet var Cirkus helt fullsatt, trots att UFC kommer till Stockholm så snart som den första juni. Babak Ashti, grundare av Superior Group International, är minst sagt glad över organisationens fortsatta framgångar och säger följande via pressmeddelandet:

– Det var en oförglömlig kväll och en av våra bästa produktioner hittills. Stämningen i arenan var magisk tack vare vår fantastiska publik. Därför vill jag passa på att tacka alla som tog sig till arenan och laddade atmosfären med sin energi, och jag vill även passa på att tacka alla våra trogna TV-tittare som hjälper oss att slå rekord år efter år. Det är för er vi producerar galor!

Utöver de 240 000 TV-tittarna hade galan även ytterligare tittare, då hela eventet också sändes på streamingtjänsterna Viaplay (i hela Norden) och FITE.tv (i resten av världen).

– Jag tycker alla matcher levererade. Fantastisk bedrift av Nico Musoke som blev den första svensken som tagit hem mellanviktsbältet till Sverige, och stor cred till Simon Sköld som tog sig an Diego Nunes som fortfarande är obesegrad i Superior Challenge. Kvällen bjöd på en hel del överraskande resultat och väldigt underhållande matcher och inom ett par dagar kommer det gå att titta på galan i efterhand på Viaplay. Vi ses nästa gång på Superior Challenge 20 på Fitnessfestivalen den 7:e decmber! fortsätter Ashti.

Den tidigare UFC-svensken Nico Musoke vann bältet i galans delade huvudmatch, där han besegrade UFC-veteranen Dylan Andrews. Foto: Stefan Romare/MMAnytt


RELATERAT: MMAnytt Fokus: Superior Challenge 19 – Avsnitt 4


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara