Tuffa bakslaget för MMA-galan: ”En extraordinär situation utan dess like”

✔ Grundaren: ”Trodde vi varit med om det mesta ...”

Flera svenska MMA-galor som skulle ha ägt rum under våren har fått ställas in på grund av den rådande coronapandemin.

Läs också: Ännu en svensk MMA-gala inställd – på grund av coronavirus

Nu kommer också beskedet att Superior Challenge tvingas flytta fram sin planerade gala Superior Challenge 21 som skulle ha ägt rum på Cirkus i Stockholm den 23 maj.

Det meddelar organisationen via ett pressmeddelande under måndagen.

– Jag trodde att vi i Superior hade varit med om det mesta som t.ex. vulkanutbrott med mera. Men det här är en extraordinär situation utan dess like. Det enklaste för oss hade varit att ställa in eventet för flera veckor sedan men vi har gjort allt vi kan för att få till eventet. Främst pga. att vi känner ett stort ansvar gentemot våra atleter som förberett sig för sina matcher under så lång tid, samt även för att vi vill ge fansen live-underhållning att se fram emot under dessa svåra tider. Dock kan det självklart inte ske på bekostnad av våra atleters, personalens, leverantörernas, fansens eller samhällets hälsa och säkerhet, säger Babak Ashti, grundare Superior Group International.

superior challenge 21 installt ufc mma

Från vänster: Superior Challenge-grundaren Babak Ashti samt organisationens fixstjärna Nicolas Musoke. Foto: Micha Forssberg för MMAnytt/Superior Challenge

“Är det viktigaste i dessa galna tider”

Organisationen hade hittills haft en optimistisk inställning och väntat på lättade restriktioner i hopp om att fortsätta med produktionen av galan, heter det i pressmeddelandet.

Till sist hade man dock inget annat val än att skjuta fram galan.

– Folkhälsan är det absolut viktigaste i dessa galna tider och vi alla måste bidra till att skydda vårt samhälle, det gäller även Superior Challenge. När det här väl går över kommer Superior stå redo och komma tillbaka starkare än någonsin, fortsätter Ashti.

Nu har man i enlighet med svenska Folkhälsomyndighetens rekommendationer valt att skjuta upp Superior Challenge 21 till första bästa möjliga datum, ett datum som ännu är oklart.

Superior Challenge meddelar också att man betalat tillbaka pengarna till alla som redan köpt biljetter för galan som skulle ha ägt rum den 23 maj.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara