Superior Challenge 22: Huvudmatchen klar – Norske stjärnan tillbaka för revansch!

✔ Första mötet slutade i kontrovers

Nu är det officiellt: Norske Kenneth Berg kommer att ta sig an brasilianaren Antonio Trocoli en andra gång i huvudmatchen på Superior Challenge 22!

Galan går av stapeln den 29:e maj på Cirkus i Stockholm, Berg vs Trocoli kommer att agera huvudmatch under galan. Det var Superior Challenge som meddelad matchningen via ett pressmeddelande.

Herrarna möttes först på Dana White’s Contender Serie (DWCS) i juli 2019. Då var det brasilianaren som vann via submission i den första ronden – men matchen ogiltigförklarades efter att Trocoli testat positivt för otillåtna substanser.

– Jag vill bevisa för världen att det förbjudna ämnet inte gjorde någon skillnad i mötet med Kenneth och det är därför jag accepterade ett returmöte, säger Trocoli via ett pressmeddelande. Jag är otroligt motiverad för denna match och fansen kan förvänta sig Antonio Trocoli i sin bästa form någonsin.


HETAST JUST NU


Superior Challenge 22: Kenneth Berg vs Antonio Trocoli

Berg tränar på Frontline Academy i Oslo tillsammans med bland andra den svenske UFC-stjärnan Jack Hermansson. För denna matchen kommer dock Berg, Hermansson samt lagkamraten Martin Hamlet.

– Jag kommer att förbereda mig för matchen i USA och tillsammans med Marthin Hamlet och Jack Hermansson kommer vi att lägga upp en plan för en väldigt spännande match, berättar Berg i ett pressmeddelande. Viktigast av allt är att jag är väldigt entusiastisk för det här returmötet mot Trocoli och jag ser verkligen fram emot att få tävla i Superior Challenge igen.

Berg är tekniskt sett obesegrad trots en förlust i en uppvisningsmatch för The Ultimate Fighter (TUF) i januari 2016 samt den ogiltigförklarade matchen mot Trocoli.

Hans mest meriterande seger är onekligen en submissionvinst över den franske veteranen och TUF-deltagaren Norman Paraisy i Cage Warriors. Sist han var aktuell behövde norrmannen endast 21 sekunder för att besegra David Marchina via teknisk knockout på Superior Challenge 20.

Trocoli har inte tävlat sedan den ogiltigförklarade matchen mot Berg – som ursprungligen gav honom UFC-kontrakt innan dopingresultatet. Innan dess satt Trocoli på en två matcher lång vinstsvit – båda visnterna säkrade via domslut.

Superior Challenge 22: Matchkort

Huvudkort:

  • Lätt tungvikt: Kenneth Bergh vs Antonio Trocoli
  • Titelmatch i weltervikt: David Bielkheden vs Håkon Foss
  • Catchvikt: Simon Sköld vs Fernando Flores
  • Bartosz Wojcikiewicz vs TBA
  • Robin Roos vs TBA

Underkort:

  • Moraad Moreno vs TBA

Vem vinner: Kenneth Berg eller Antonio Trocoli?

Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara