Supertalangen gick in i UFC-match med bruten hand

✅Bröt handen i omklädningsrummet ✅Obesegrad i UFC ✅Vill möta Yair Rodriguez

En av de största och mest övertygande prestationerna som skedde under UFC 223 var utan tvekan fjäderviktaren Zabit “ZaBeast” Magomedsharipovs (15-1) kross av Kyle Bochniak (8-3). Ryssen plockade isär sin motståndare med flera spektakulära attacker som snurrande sparkar och explosiva fällningar, och det rådde inte något tvivel om vem det var som hade övertaget. Magomedsharipov tappade något mot slutet av den sista ronden, men gjorde nog för att säkra en solklar vinst.

Trots Magomedsharipovs dominans så kan den unge fightern ha imponerat ännu mer – om han var hel. Enligt MMA-Journalisten Ariel Helwani bröt Magomedsharipov sin hand i omklädningsrummet inför matchen mot Bochniak, men lyckades hålla skadan hemlig och omärkbar även under matchens gång.

Detta gör utan tvekan Magomedsharipovs prestation ännu mer imponerande, då många hade hoppat av matchen på grund av en sådan skada.

Vill möta Yair Rodriguez

Segern över Bochniak var Magomedsharipovs tredje raka seger i UFC. Han gjorde sin UFC-debut mot Mike Santiago i september förra året och dominerade matchen fram till att han fick in en rear naked choke som avslutade matchen i den andra ronden. Efterföljande Sheymon Morales fick ett liknande öde när han klappade ut till en anaconda choke i den tredje ronden av sin match mot Magomedsharipov.

Dagestaniern är en av de hetaste stigande talangerna i fjäderviktsdivisionen, med en spännande och spektakulär fightingstil som påminner om andra stjärnor som Yair Rodriguez (10-2). För de fansen som vill se dubbelt så många snurrande sparkar och okonventionella attacker så utmanade Magomedsharipov ingen mindre än just Rodriguez, i vad som kan bli en sann drömmatch för MMA-fansen. De fansen lär dock behöva vänta med tanke på dagestanierns skada

Vem vill DU se Magomedsharipov möta härnäst? 

Kategorier
Senaste NyttUFC 223

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara