Supertalangen Sean O’Malley klar för ny UFC-fight – efter succén!

✔ Knockade veteranen ✔ Tillbaka på UFC 252

Den nummer 14-rankade bantamviktaren “Sugar” Sean O’Malley, 25, har utmärkt sig som en sann fanfavorit med sin spektakulära fightingstil. Med ett obesegrat matchfacit på tolv raka vinster, varav fyra i UFC, anses han med rätta vara en av den världsledande MMA-organisationens mest spännande talanger på uppgång.

Nu har stjärnskottet bokats för sin nästa match.

Den 15 augusti ska O’Malley nämligen ta sig an ecuadorianen Marlon Vera, 27, när UFC 252 går av stapeln på UFC APEX i Las Vegas.

Nyheten avslöjades först av O’Malley själv på hans Youtubekanal.

Sean O’Malley skulle ha mött Marlon Vera förra året

O’Malley och Vera har en viss rivalitet sedan tidigare, och har hamnat i heta ordväxlingar på Twitter. Detta grundar sig i att de först var bokade att mötas på UFC 239 förra året – innan O’Malley tvingades hoppa av matchen.

Att dra sig ur var för O’Malley ofrivilligt – men påtvingat. Detta eftersom han testade positivt för otillåtna substanser och stängdes av i ett halvår av US Anti-Doping Agency. Avstängningen blev endast sex månader eftersom USADA nådde slutsatsen att det rörde sig om ett kontaminerat kosttillskott – något som har drabbat flera UFC-fighters och andra atleter den senaste tiden.

O’Malley har gått två matcher under 2020 och vunnit bägge via T/KO. I sin senaste fight stod han för en av årets bästa knockoutvinster hittills när han sänkte veteranen Eddie Wineland med en klockren rak höger.

Vera kommer själv från en kontroversiell poängförlust mot den unge talangen Song Yadong. Dessförinnan stod han med fem raka segrar i UFC.

Marlon Vera gick tre spännande ronder mot Song Yadong i sin senaste fight. Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

UFC 252: Miocic vs. Cormier 3 toppas av en tredje titelfight mellan tungviktsmästaren Stipe Miocic och den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier, som har vunnit varsin match mot varandra.

 

Vem har ni som vinnare? Kommentera!

 

Kategorier
Marlon VeraSean O'MalleySenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara