Svensk seger! Frantz Slioa vinner sjätte raka matchen på ACB 88!

? VIDEO+TEXT ✅ Frantz Slioa fortsätter segertåget! ✅ Dominerar på ACB 88! ✅ Se hela matchen här!

Toppgalan ACB 88 är i full gång i Brisbane, Australien och nyligen fick vi se den obesegrade svensken Frantz Slioa, bland annat känd för sin medverkan i den 22:a säsongen av The Ultimate Fighter, kliva in i buren för en fjäderviktsmatch mot den mer erfarne amerikanen Adrian Diaz.

Slioa öppnade aggressivt men kontrollerande på direkten och växlade mellan slag och fina sparkar medan Diaz fick hålla sig på backen. Och när Diaz redan hade fullt upp med att lista ut hur han skulle hantera Slioas stående game – så passade svensken på att gå på en nedtagning och ta rygg drygt en minut in i den första ronden.

Slioa fortsatte sedan att kontrollera resten av ronden på marken, där han bland annat fick in en del fina slag och gick på ett par strypförsök.

I den andra ronden öppnade Diaz lite mer aggressivt – och när Slioa försökte sig på en ny nedtagning svarade amerikanen med ett giljotinförsök. Han lyckades dock inte koppla den och svensken var således aldrig i fara – utan Slioa fortsatte istället att jobba för nedagningen som han så småningom fick till. Det som följde var ännu en dominant rond för Slioa, som styrde Diaz på marken med sin toppkontroll och ground and pound.

Den tredje och sista ronden öppnades även den relativt jämnt ståendes i knappt en minut – innan Slioa ännu en gång säkrade en fin nedtagning. Diaz försökte jobba aktivt från rygg, bland annat genom att gå på en triangel – men det slutade bara med att Slioa fick chansen att passera till side control och så småningom ta rygg.

Vid ett läge var Diaz nära att vända Slioa och hamna på topp – men svensken var då beredd med höfterna och såg istället till att själv hamna överst. Det dröjde sedan inte länge innan Slioa återigen passerade till side control och kort senare gick över till rygg på nytt – där han avslutade ronden med ett sista strypförsök.

Efter full tid var det inget snack om vem som skulle stå som segrare och mycket riktigt gav alla fem poängdomare vinsten till Slioa, som därmed kammade hem sin sjätte raka proffsvinst via enhälligt domslut.

Slioa har nu gått sina två senaste proffsmatcher i två av Europas ledande MMA-organisationer – först brittiska Cage Warriors och nu ryska Absolute Championship Berkut. Med sitt imponerande matchfacit och bakgrunden i TUF borde ett UFC-kontrakt inte vara särskilt avlägset för 27-åringen.

Efter matchen syntes det att Slioa hade åkt på någon form av skada på högerhanden som läkarna tog sig en titt på. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt och att han snart kan fortsätta sin väg mot toppen.

Kolla in hela matchen i videon ovan!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ACBSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...